BVK: Apel za racionalnu potrošnju vode

0
622
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Kao i prethodnih godina, tokom perioda izuzetno visokih dnevnih temperatura povećane su i potrebe građana za vodom. 

Ovih dana Beograđani troše više od uobičajene maksimalne dnevne potrošnje vode, ali angažovanjem svih svojih kapaciteta „Beogradski vodovod“ uspešno zadovoljava i ove povećane potrebe, saopšteno je iz ovog komunalnog preduzeća.

Problema ima jedino u obodnim delovima grada, gde građani pitku vodu troše enormno i neracionalno, pa na taj način ugrožavaju i sebe i svoje sugrađane, ali i sistem „Beogradskog vodovoda“.

Treba naglasiti da nijedan vodovod u svetu svoje kapacitete ne projektuje za ovako velika i nenamenska odstupanja u potrošnji.

Primera radi, stanovnici opštine Barajevo, kojih ima 27 hiljada, ovih su dana utrostručili maksimalnu dnevnu potrošnju od 350 litara vode po stanovniku na dan, pa troše kao gradovi od stotinu hiljada stanovnika. Nenamenska potrošnja najizraženija je u naseljima: Barajevo, Lipovica, Vranić, Guncati, Baćevac, Veliki borak, Glumčevo brdo…

Ovakvih primera ima i u drugim obodnim delovima grada, pa iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ stiže apel sugrađanima sa ovih područja da savesnom i namenskom potrošnjom daju svoj doprinos urednom i stabilnom snabdevanju Beograđana vodom.

studioB

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR