Da li je ovo moguće???: Sudar između Smedereva i Grocke…Beba bila zarobljena, Hitna odbila da dođe!

0
1747
NextWEB hosting

Patrola nije htela da izađe na mesto udesa pod izgovorom da nisu nadležni za teritoriju na kojoj se nesreća dogodila

NextWEB hosting

SMEDEREVO – Ne zanima ih!
Hitna pomoć iz Smedereva odbila je juče da dođe na mesto sudara dva automobila iako je tromesečna beba ostala zaglavljena u kolima, dok su tri osobe bile ozbiljno povređene! Lekari su odbili da dođu pod izgovorom da nisu nadležni za teritoriju na kojoj se desio udes, pa su učesnici sudara morali da čekaju ekipu iz Grocke, koja je bila više udaljena od mesta nesreće.

Sudar se desio na putu Beograd-Smederevo, na samoj granici između opština Grocka i Smederevo.

Kilometar ih razdvaja

– Do udesa je došlo kad su automobili ušli na teritoriju Grocke, i to samo jedan kilometar. Kako je Smederevo neuporedivo bliže, odmah smo pozvali njihovu Hitnu. Iako smo im rekli da se desio ozbiljan sudar, da je jedna žena polusvesna i da je beba zarobljena u autu, nisu hteli da dođu – priča za Kurir vidno potresen očevidac.

On je i dalje u šoku zbog hladnokrvnog i potpuno nezainteresovanog stava lekara i ne može da veruje da mogu tako bezobzirno i neodgovorno da se ponašaju.

– Bili su ugroženi ljudski životi, a oni gledaju čija je nadležnost, što je apsurdno! Zar zbog procedure neko treba da umre? Naročito smo im naglasili da je tu i beba, ali ni to ih nije nateralo da se pokrenu. Šta bi bilo da je dete bilo u životnoj opasnosti i da je, ne daj bože, umrlo? – pita se očevidac.

Nije bilo potrebe

Načelnica smederevske Hitne pomoći Jasmina Maksimović kaže da nisu došli da zbrinu povređene jer saobraćajka nije bila masovna.

– Nesreća se desila van teritorije Smedereva, koju mi ne pokrivamo. S obzirom na to da se ne radi o nesreći u kojoj ima mnogo povređenih, nije bilo potrebe da izlazimo na teren, bez obzira na to što je i beba bila učesnik u sudaru – rekla je Maksimovićeva.

Smrskana kola
NOSILJKA SPASLA DETE

Saobraćajna nesreća desila se juče oko 9.00 sati, kad su se direktno sudarili „fijat bravo“ i „reno“.
– Vozač i njegova žena iz „fijata“ zadobili su teže povrede, a njihova tromesečna ćerkica je samo pukom srećom prošla bez vidljivih povreda, i to samo zato što je bila ušuškana u nosiljci, dok je policajac koji je vozio „renoa“ ugruvan – kaže očevidac.

IZVOR:KURIR

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR