Da li je ovo najefikasnija naprava protiv silovanja?

0
697
NextWEB hosting
NextWEB hosting

U Južnoj Africi silovanje dobija razmere epidemije, pa je zato medicinski tehničar Sonete Ehlers napravila specifičan proizvod koji bi pomogao žrtvama. Naime, Ehlers nije nikada zaboravila reči žrtve silovanja koja je rekla: ”da sam samo imala zube tamo dole”.
Nedugo nakon toga došao je čovek u bolnicu u kojoj radi, žaleći se na nepodnošljiv bol koji je nastao tako što je njegov penis bio zakačen šlicom od pantalona.

rapexEhlers je spojila te dve slike i napravila proizvod koji je nazvala Rapex i koji podseća na tubu sa zubima sa unutrašnje strane. Rapex je napravljen od lateksa, kao i prezervativi, tako da je prilično fleksibilan i ne smeta ženama. Samim tim, sprečava i da žrtva silovanja zatrudni ili bude zaražena nekom polno prenosivom bolešću.

Žene ih koriste kao tampon, koji postavljaju uz pomoć odgovarajućeg aplikatora, i svako ko pokuša da siluje ženu, povređuje i sebe jer tako nabija svoj penis na oštre zube sa unutrašnje strane, i mora da ide u bolnicu da bi mu se Rapex skinuo. Ovaj proizvod ujedno daje šansu žrtvi da pobegne a i mogućnost da se lakše identifikuje silovatelj.

Kritičari ovog izuma navode da je u pitanju vid srednjovekovne kazne i da nije civilizovano to koristiti, a Ehlers im je odgovorila da je u pitanju srednjovekovni uređaj za srednjovekovni zločin.

Kako se vama čini ovaj proizvod?

IZVOR:zanimljiveinformacije.com

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR