DA LI STE ZNALI?: Muškarci bi umrli da dožive ženski orgazam

0
NextWEB hosting

Tokom seksualnog odnosa i samog orgazma moguće je izmeriti takozvane teta talase. Oni uzrokuju trkačku groznicu, osećanje euforije koju su iskusili pojedini maratonci.

Ženski mozak za vreme vrhunca emituje 10 puta jače teta talase nego tokom muškog orgazma. Dakle, ako su teta talasi indikator jačine orgazma, onda žene doživljavaju eksploziju takve siline kakvu muški mozak nikako ne bi mogao da izdrži.

Možda je pomalo surovo tako nešto reći, ali ukoliko bi jačina ženskog orgazma bila puštena kroz mozak jednog muškarca, postojala bi velika šansa da ih ovaj šok ubije. Baš iz tog razloga za sada je nemoguće izvršiti eksperiment na muškom delu populacije.

Jednog američkog stručnjaka, doktora Kaneka, nije zaustavila činjenica da muškarci nikada neće postati žene i pokušao je da se osloni na iskustvo onih koji su se podvrgli promeni pola, bilo da su u pitanju žene rođene s muškim mozgom ili obrnuto. Na taj način objasnilo bi se zadovoljstvo koje žene osjećaju tokom seksualnog čina.

– Postoji jaka veza između neurotransmitera koji se zovu dopamini i osećanja zadovoljstva. Uzbuđenje ubrzava puls, tera nam krv u lice od čega postajemo crveni, a oči se cakle od efekta ove supstance. Ako bi bilo moguće odrediti nivo dopamina u organizmu, bilo bi moguće izmeriti i koliko je žensko zadovoljstvo. Za sada je to nemoguće – zaključio je doktor.

Baš zbog toga što je još neostvarivo izmeriti kako se oseća osoba s kojom vodimo ljubav, psiholozi preporučuju komunikaciju i zajedničko nalaženje aktivnosti od kojih će se oba partnera osećati bolje.

telegraf.rs Izvor:http://tacno.net/

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

3 × 5 =