Devojčica (10) spasila ocu život statusom na Facebooku

0
617
NextWEB hosting

Oluja je srušila drvo koje je zarobilo mog oca. On je gotovo mrtav. Treba hitnu pomoć, napisala je Brianna Vance na ‘fejs’. Uskoro su stigle spasilačke službe

NextWEB hosting

   Piše: VLM Izvor:24sata.hr

Desetogodišnja Brianna Vance iz američke države Zapadne Virginije spasila je ocu život nakon što se na njega srušilo drvo. Hrabra djevojčica oca je izbavila iz opasne situacije zahvaljujući statusu na Facebooku, javlja ABC News.

Početkom mjeseca je kuću obitelji Vance pogodila oluja. Otac Gregory sjedio je na trijemu ispred kuće s dva prijatelja. Jak vjetar iščupao je stablo koje se potom srušilo na njih. Vjetar je pokidao sve kablove, a nestao je i signal za mobitel. Djevojčica se  snašla i uspjela postaviti poruku na Facebook u kojoj je zamolila za pomoć.

– Oluja je srušila drvo koje je zarobilo mog oca. On je gotovo mrtav. Treba hitnu pomoć. Molimo nazovite ju za nas ako imate signal. Živimo u žutoj kući – napisala je Brianna.

Ubrzo je netko pročitao poruku i nazvao 911. Pojavile su se ekipe za spašavanje te njenog oca nakon jednosatne akcije spašavanja otpremile u bolnicu. Gregory je ondje pregledan i pušten na kućno liječenje.

– Ona je pravi heroj. Nadam se da će netko nagraditi njeno junaštvo – komentirao je djevojčin podvig vatrogasni poručnik Tim Granger.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR