Internet postao jeziviji: Fejsbuk od sada ima potpun uvid u naš karakter!

0
839
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Autor: index.hr/N.M./ Foto:Profimedia.rs 24.sata.rs

Kompanija „Five“ iz Kalifornije upravo je lansirala novu tehnologiju pod nazivom „Pet Labs“. Ona „češlja“ Fejsbuk objave i na temelju njih stvara sliku o nečijoj ličnosti.

Sada postoji tehnologija koja može da analizira vaš karakter samo na temelju postova koje obajvljujete na Fejsbuku.

Jedan od popularnijih načina kako da neku osobu upoznamo i pre nego što počnemo da provodimo vreme sa njom, zove se Fejsbuk i upravo je on zaslužan za otkrivanje nečije ličnosti virtualnim putem. Evo i kako.
Kompanija „Five“ iz Kalifornije upravo je lansirala novu tehnologiju pod nazivom „Pet Labs“, koja „češlja“ Fejsbuk objave, koje je osoba objavila od svojih početaka na ovoj virtuelnoj mreži i u samo nekoliko sekundi stvara grafikon, koji opisuje karakter osobe na temelju reči koje ona najčešće koristi.

Tako onlajn objave, u svega nekoliko klikova, otkrivaju koliko ste otvoreni, dragi, savesni ili neurotični i to sve u procentima. I to nije sve. Ista tehnologija tvoju ličnost upoređuje sa drugima, bilo poznatim osobama ili ostalim Fejsbuk prijateljima.
Čini se kako ćemo ubuduće kad nas zamole da se opišemo, izgovoriti sledeću rečenicu: „Pa moj Fejsbuk kaže da sam draga i to čak 47 odsto“.  Ili ipak nećemo.

Šta vi kažete?

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR