Iznenadićete se: Pogledate koji telefon ima trenutno najbolju kameru!

0
NextWEB hosting

Autor: mondo.rs,  Marko Čavić

Ne, nije Nokia! Nije ni Sony – i mi smo iznenađeni!

Nokia,Lumia,Kamera,Zeiss,Carl ZeissFoto: Promo.Ilustracija.

 

Kamere telefona su tu negde – nijanse presuđuju na stranu bolje, kao i subjektivan doživljaj. Neko voli zasićenije boje, pa mu prirodne izgledju isprano, dok s druge strane ima onih koji ne bi dirali ništa što se intenziteta boje tiče. Nekome šum na fotkama smeta, nekome ne, kao što postoje mimoilaženja i po pitanju svetline, odnosno kontrasta fotografije. Nekako je sve – ko kako voli. Ipak, kada se kvalitet fotografije i videa meri postoje određeni standardi koji moraju biti ispoštovani. Ovog puta je o tome reč, makar tako tvrde autori testa.

Sony i Nokia toliko buke prave sa svojim kamerama, a nekako smo se navikli, i to s razlogom, da je PureView tehnologija u Lumia uređajima najbolja što se kvaliteta fotografije na pametnim i mobilnim uređajima uopšte tiče. Ipak, ako je suditi po poslednjem izveštajuDxOMark portala, koji je zaista sproveo vrlo ozbiljne testove na otvorenom i u zatvorenom prostoru, onda je pobednik, i to za nekoliko koraka ispred svih – Samsung Galaxy S5!

Ovaj telefon je u kombinovanom testu foto i video kamere dobio najviše bodova (od ukupno 100), i to 79. Sledeći kamera-telefon po kvalitetu je Sony Xperia Z2, koji je osvojio isti broj bodova 79, ali ima slabiju video kameru. Treća je Nokia 808 PureView, “izdala” ju je video kamera, koja je prema ovom testu mnogo slabija od konkurencije. U nastavku je konačan poredak svih telefona ovog fotografskog testa sa ukupnim bodovima, a OVDE obrazloženje i objašnjenja testa. Svi testirani telefoni sa njihovim prednostima i manama nalaze se na desnoj strani sajta.

 

samsung-s5-dxomark-rating.jpgFoto: Promo/DxOMark.Lista najoljih telefona što se kamere tiče: Nokia omanula, Sony iznenadio!

 

Potražite nas na Facebooku i pogledajte naše slike koje smo snimili Galaxyjem S5 tokom našeg testa! Sa leve strane su mali kadrovi slike, a sa desne isečeni detalji realne veličine.

Šta kažete?

 

Galaxy S5 kameraFoto: MONDO portal.Galaxy S5 kamera.

 

 

S5 KameraFoto: MONDO portal.Slika nastala kamerom Galaxyja S5. Uvećanje 100 odsto i deo celog kadra.

 

 

S5 KameraFoto: MONDO portal.Slika nastala lkamerom Galaxyja S5. Uvećanje 100 odsto i deo celog kadra. 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

twelve + 11 =