Nastup hora Muzičke škole Grocka: DECA za decu!

0
Autor:Zorica Atić

Hor Muzičke škole Grocka kojim je dirigovala prof. Dragana Pešić pevao je u četvrtak 5. juna u 19 časova, u Svečanoj sali OŠ “Ilija Garašanin” pred prepunom salom.

Koncert je potrajao 60 minuta, a numere su se smenjivale i pokazivale da uvežbani dečiji hor može da otpeva sve, od duhovne muzike do tamburaških melodija. Pogleda uprtih u svoju profesorku, deca su pevala i osvajale salve aplauza, potvrdivši da nisu slučajno osvojila prvo mesto na nedavnom takmičenju horova Fedeho, na koje vas podsećam fotografijom u prilogu.

NextWEB hosting

Za pojedine numere imali su, pored klavirske, i pratnju drugih instrumenata, na kojima sviraju njihovi drugari: čule su se gitare, violina, harmonika, flaute, daire…

A kao završnica koncerta, izvedene su prave pravcate tamburaške numere, efektne, muzički i zvučno bogate, u pratnji pravih tamburica i muzičku podršku drugova iz OŠ “Miloje Vasić” iz Kaluđerice.

Hor Muzičke škole Grocka i prijatelji nastupio je s povodom: ovo je bio humanitarni koncert za koji su ulaznice bile sredstva za higijenu. Sa idejom da Deca pevaju za decu, ovo je njihov doprinos deci koja su širom Srbije u prethodnom mesecu ostala bez krova nad glavom i žive u privremenom smeštaju.

Čestitam DECI i profesorki D. Pešić
na uspešnom izvođenju!

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

nineteen + 9 =