Osvanuo transparent protiv nastupa Cece na Tamburica festu (FOTO)

0
642
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Aktivisti stranke Vojvođanska partija (VP) razvili su jutros na novosadskom mostu Duga transparent „Tambura i Ceca nisu ista fela“ kojim su protestovali protiv gostovanja pevačice Svetlane Ražnatović na predstojećem Tamburica festu u ovom gradu.

U saopštenju nakon akcije, Vojvodjanska partija je navela da je „sramotno“ da osoba poput Ražnatovićeve promoviše ovogodišnji Tamburica fest, jer njena muzika nema veze sa vojvođanskim folklorom.

– Još je tragičnije što će osoba čiji lik i delo nemaju nikakve veze sa tradicionalnom vojvođanskom muzikom nastupiti na samom festivalu – piše u saopštenju.

VP dodaje da je Tamburica fest nastao u drugačijem kulturnom ambijentu od muzike i pesama koje peva Ražnatovićeva, koju su nazvali „ikona srpskog folka“.

– Za nas, Republikance Vojvodine, ovo predstavlja još jedan grub nasrtaj na vojvođanski identitet i ponižavanje kulturnog ambijenta Vojvodine od strane organizatora festivala – piše u saopštenju.

Ovogodišnji sedmi Tamburica fest, odnosno svetsko takmičenje tamburaških orkestara, održava se od 26. do 28. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Tamburica_transparent

(021)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR