Ovo je „Beograd na vodi“

0
650
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Maketa projekta “Beograd na vodi” svečano je otkrivena danas nekoliko minuta posle podne na otvaranju renovirane zgrade „Geozavoda“ u Karađorđevoj 48.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić stigao je u zgradu „Geozavoda“ nekoliko minuta pre podneva.
Beograd na vodi
| Foto: Dejan Živančević

On je s osmehom na licu posmatrao renoviranu zgradu, a zatim sa Sinišom Malim i investitorom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom el Abarom kročio u prostoriju u kojoj se nalazila još neotkrivena maketa.

Od 11 sati su se gosti okupljali u zgradi „Geozavoda“, a velika je gužva i ispred.
Na samom ulazu goste su dočekivale devojke elegantno obučene s poslužavnicima u rukama na kojima su urme s bademima, ali i peškirići natopljeni vodom kako bi se gosti osvežili pre ulaska.
Velelepnu, renoviranu zgradu „Geozavoda“ krase crveni tepih i panoi na kojima su fotografije zadovoljnih ljudi.
Beograd na vodi
| Foto: B.Karanović
Rekonstrukciju “Beogradske zadruge” koja je sagrađena 1907. godine, finansirao je arapski investitor, koji je uložio oko dva miliona evra, a u njoj će biti prodajni i promotivni centar projekta.
Okupljaju se prvi gosti
Beograd na vodi
Beograd na vodi | Foto: B. Karanović

Nosilac posla na projektu uređenja savskog priobalja, od Brankovog mosta do kompleksa Beogradskog sajma, u ime Vlade Srbije, biće Društvo sa ograničenom odgovornošću “Beograd na vodi”, koje je juče osnovano.

Stigao je i gradonačelnik Siniša Mali
Danas od 11 do 14 časova i od 17 do 20 časova važiće izmenjen režim saobraćaja u Karađorđevoj ulici. Saobraćaj će biti obustavljen u Braće Krsmanović, Travničkoj, Mostarskoj i Hercegovačkoj ulici, ali u ovom periodu neće doći do izmena u režimu rada linija javnog gradskog prevoza.
(Alo)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR