POGLEDAJTE: Evo kako će izgledati rekonstruisana Slavija

0
753
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Saobraćaj na Slaviji biće mnogo efikasniji, jer će javni prevoz biti izmešten u spoljnu traku, da će tri unutrašnje trake služiti za automobile, a da će pešaci koristiti podzemne prolaze.

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević izjavio je da će Trg Slavija, sa velikom modernom fontanom, predstavljati novi simbol Beograda. Izgradnja, prema rečima Nikodijevića, počeće u martu sledeće godine.

Nikodijević je za Jutarnji program TV Pink rekao da je usvojena odluka o izradi plana detaljne regulacije za to područje i da predstoji usvajanje plana detaljne regulacije i izbor izvođača radova.

Predsednik Skupštine Beograda je najavio da će saobraćaj na Slaviji biti mnogo efikasniji, jer će javni prevoz biti izmešten u spoljnu traku, da će tri unutrašnje trake služiti za automobile, a da će pešaci koristiti podzemne prolaze.

U sklopu rekonstrukcije Bulevara oslobođenja od Autokomande, to će postati jedna od najlepših destinacija u gradu – naglasio je Nikodijević.

On je najavio da će, u sklopu cele rekonstrukcije, spomenik Dimitriju Tucoviću biti izmešten na novi trg ili plato, koji će biti napravljen ispred Narodne banke Srbije, što znači da će taj spomenik od mesta gde se sada nalazi biti premešten samo nekoliko desetina metara.

Predsednik Skupštine Beograda je rekao da će se saobraćaj na Slaviji normalno odvijati i tokom obavljanja radova i da veruje da neće biti većih gužvi, ni zadržavanja.

Nikodijević je najavio da posle revizije projekte za otprilike 35 do 40 dana treba očekivati da počnu radovi na rekonstrukciji Ulice Vojvode Stepe i da bi planirani radovi trebalo da traju oko godinu dana.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR