Pogledajte zbog čega treba trajno da obrišete svoj Fejsbuk profil

0
NextWEB hosting

Pored prednosti, Facebook u zadnje vreme ima toliko mana i sigurnosnih problema, da samo to treba da bude dovoljan razlog… No, ukoliko ipak nije, pogledajte ostatak teksta.

YouTuber Metju Frederik, na internetu poznatiji kao “Matthias” će trajno obrisati svoj Facebook nalog, i želi da mu se priključite.

U svom najskorijem videu Frederik govori o brojnim ažuriranjima fejsbuka i promenama pravila privatnosti u zadnje vreme, koja prosto previše zalaze u našu privatnost.

Kako bi dokazao poentu, podsetio je na novi sistem audio prepoznavanja koji fejs uvodi, kao i sumnjive veze ovog sajta i NSA.

Pravo pitanje je, da je Facebook osoba, da li biste želeli da sa takvom osobom budete prijatelj? Uostalom, ko još želi prijatelja koji će da ga cinkari kod tajne službe, ili da mu čita dopisivanja i prisluškuje razgovore?

“Brisanje vašeg Facebook profila neće odjednom promeniti situaciju na bolje” – kaže frederik – “Ali će označiti početak razgovora o tome šta nam je važno i kako to možemo da zaštitimo.”

I dobro je rekao.

Šta vi mislite?

I dobro je rekao.

Šta vi mislite?

YouTuber Metju Frederik, na internetu poznatiji kao “Matthias” će trajno obrisati svoj Facebook nalog, i želi da mu se priključite.

U svom najskorijem videu Frederik govori o brojnim ažuriranjima fejsbuka i promenama pravila privatnosti u zadnje vreme, koja prosto previše zalaze u našu privatnost. 

Kako bi dokazao poentu, podsetio je na novi sistem audio prepoznavanja koji fejs uvodi, kao i sumnjive veze ovog sajta i NSA.

Pravo pitanje je, da je Facebook osoba, da li biste želeli da sa takvom osobom budete prijatelj? Uostalom, ko još želi prijatelja koji će da ga cinkari kod tajne službe, ili da mu čita dopisivanja i prisluškuje razgovore?

“Brisanje vašeg Facebook profila neće odjednom promeniti situaciju na bolje” – kaže frederik – “Ali će označiti početak razgovora o tome šta nam je važno i kako to možemo da zaštitimo.” – See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/zivot/tehno/Saznajte-zasto-treba-trajno-da-obrisete-Facebook-profil.a-238120.594.html#sthash.iwk8GPuJ.dpuf

Izvor: Nadlanu, pressolajn

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

six + three =