Promenili ste boju kose?… promenite i šminku

0
NextWEB hosting

BLIC ŽENA, Jelena Milentijević | Foto: Shutterstock

Ako ste bar jednom u životu drastično menjali boju kose, znate koliko je teško naći majstora koji ume da ostvari sve vaše želje. Pa i kad tačno ubode nijansu, potrebno je vreme da psihološki prihvatite nov izgled. A zašto je to tako? Zato što nova kosa traži novu šminku, ali i nov odnos prema sebi.

Farbanje je najbezbolnije u salonu, ali uz sitne trikove možete i sami da prefarbate svoju kosu

Plavuše važe za zavodnice, riđokose za strastvene i impulsivne, a brinete za ozbiljne i dosledne. I mada znamo da su ovo predrasude, one ipak utiču na nas. Što više zajedničkog imate s nekim od ovih prototipova, lakše ćete prihvatiti boju koja ga reprezentuje.
Pre nego što sednete u frizersku stolicu, razmislite ko ste u duši: plavuša, crnka ili riđokosa, a onda saznajte od Dejana Ivanovića šta je u vašem slučaju izvodljivo. Kad se srećno ofarbate, našminkajte se po uputstvima Jelene Grbić, i bićete druga žena.

PLAVUŠE SU SEKSI
Ako imate plave oči i svetao ten, najbolje će vam pristajati svetla kosa. Ove sezone u trendu je platinastoplava, koja najbolje stoji ženama svetlog tena. Ali pazite, za tako svetlu kosu morate imati besprekorno čisto lice. Kosa boje meda idealna je ako imate svetlosmeđe oči i neutralnu boju lica.
Kako postati plavuša:
Ako ste riđi a želite da odete u plavuše, znajte da to nije jednostavan zahvat. Crveni pigment je veoma postojan i postoji opasnost da vam kosa ispadne žuta. Zato je pre farbanja neophodno uraditi depigmentaciju boje, koja za kosu srednje dužine staje oko 4.000 dinara, objašnjava Dejan Ivanović.

Ako ste ofarbani u crno, procedura je sledeća. Prvo se radi depigmentacija, onda se kosa farba u smeđe sve dok se ne išiša cela depigmentisana površina kose. Tek kad vam na glavi ostane samo prirodna kosa farbana u smeđe, možete uspešno da se ofarbate u plavo. Izuzetak je situacija da ste se samo jednom farbali u crno, a prirodno ste plavi, kaže Dejan.
Idealna šminka: Uz platinastoplavu kosu najefektnije su plave i lila senke. Uz kosu boje meda idu smeđe ili svetlozelene senke, a bolje je odabrati smeđi nego crni krejon. Birajte rumenila u nežnoroze nijansama i ruževe kajsija ili zlatnobež boje, savetuje Jelena Grbić, šminkerka.

RIĐOKOSE SU IMPULSIVNE
Riđa ili crvena ima najviše nijansi. Jarkoriđe fantastično stoji na bledolikim ženama, dok bordo nijanse više pristaju tamnoputima. Sve nijanse crvene znatno su upadljivije i efektnije na ženama koje imaju zelene oči. Ako imate put rozikaste boje ili se lako zacrvenite, nemojte se farbati u crveno.
Kako postati riđokosa: Bilo da ste crnka ili plavuša, možete preći u riđokose posle samo jednog farbanja. Ako iz tamne nijanse idete u svetloriđe, biće vam potrebna depigmentacija, objašnjava Dejan Ivanović.
Idealna šminka: 
Jarka boja kose ističe bledilo lica, pa zahteva i nešto jaču šminku. Pri tom je važnije da istaknete oči nego usne. Lepo će vam stajati sjajne biserne senke u tamnoljubičastoj ili zelenoj boji, a rumenilo neka bude u nekoj bronzanoj nijansi ili u boji kajsije. Preporučujemo bronzanosmeđi ruž ili onaj boje maline, kaže Jelena.

BRINETE SU OZBILJNE
Smeđa boja kose vrlo je zahvalna i otvara mnogo mogućnosti za igru nijansama. Ona je, naime, idealna podloga za pramenove, a utisak prelivanja dobićete tako što će vam frizer osenčiti kosu u tri različite nijanse smeđe boje. Ako želite svetlu varijantu, možete izvući puno svetlih pramenova, a prednost ove varijante je u tome što se lako održava. Pri izboru smeđe nijanse presudan je ten. Tamnosmeđe nijanse nisu za žene s veoma svetlim tenom.
Kako postati brineta: Najlakše je postati brineta, osim u slučaju da ste se veoma dugo farbali u crno, i pri tom prefarbavali celu kosu. Tada ni uz depigmentaciju nećete uspeti da izvučete drugu nijansu. Morate da sačekate da vam izraste prirodna kosa, kaže Dejan Ivanović.
Idealna šminka: Birajte čokoladnobraon senke, bronzana rumenila, a kad je reč o ruževima, dajte prednost čistim bojama. Isprobajte sledeću kombinaciju i nećete se pokajati: nanesite na kapke limunzelenu senku, a na usne karmin boje višnje ili maline. To zaista izgleda sjajno, kaže Jelena Grbić.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

7 + nineteen =