Ružić otišao u opozicionare, Dačić pobesneo

0
642
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Funkcioner SPS Branko Ružić naljutio je lidera te stranke Ivicu Dačića jer je u emisiji “Utisak nedelje” kritikovao poteze vlasti i nastupao kao da je deo opozicije.
Nisam delovao opoziciono, iznosio sam činjenice: Ružić i Dačić

Gostovanje Branka Ružića u emisiji Olje Bećković još jednom je zadalo glavobolju njegovom stranačkom šefu Ivici Dačiću jer svojim izjavama rizikuje novi sukob na relaciji socijalista i naprednjaka. Prethodni put Ružić je izjavio da veruje u nevinost uhapšenog predsednika FK Partizan i vlasnika Veterinarskog zavoda Dragana Đurića, a sada je kritikovao smene načelnika policije, rekavši da ne veruje da postoji zavera protiv Aleksandra Vučića…

Ovakve izjave razbesnele su Dačića jer se plaši reakcije lidera naprednjaka.

Dačić se požalio saradnicima da ne zna šta da radi sa Ružićem i nada se da sve može da bude okončano na izbornom kongresu SPS u decembru – navodi sagovornik “Blica” i podseća da je šef socijalista zabranio svima da nastupaju u javnosti bez odobrenja.

Predsednik SPS-a za “Blic” juče nije želeo da na ovu temu bilo šta komentariše. Ružić, s druge strane, za naš list navodi da “ne vidi razlog za bilo čiji bes” i kaže da sa Dačićem o tome nije ni bilo razgovora. Na naše pitanje da li je dobio odobrenje predsednika stranke da daje takve izjave, on odgovara da mu ne treba dozvola za to.

– Ne postoji nikakva zabrana davanja izjava. Da postoji, ja ne bih mogao da budem član takve stranke – kaže Ružić. On nije mogao da se složi sa konstatacijom da su njegove izjave delovale opoziciono.

– Drago mi je da su izazvale reakciju, ali moj nastup je bio utemeljen na činjenicima. Smenama u policiji bavili smo se fenomenološki. Možda se stekla slika da pričam kao da sam iz opozicije, ali to je zato što ostala tri sagovornika nisu promoteri aktuelne vlade – smatra Ružić i navodi da ne očekuje reakcije SNS, ali i da “nema ništa protiv toga, ukoliko imaju potrebu da iznesu svoj stav”.

Ružićeve kritike

  • Hteo bih javnost da podsetim na sve političare, među kojima su i oni iz sadašnje vladajuće koalicije, koji su sedeli na slavi kod tog Miškovića i kod mnogih tajkuna i tamo sklapali poslovne aranžmane
  • Ne bih mogao da zaključim da postoji zavera tajkuna, ambasadora, medija i opozicije protiv Aleksandra Vučića
  • Većina smenjenih načelnika uprava u policiji verovatno su kolateralna šteta, ukoliko su toliko uspešne i dobre starešine i ukoliko su svoj posao radili profesionalno.
  • Ne bih da se mešam u smene u MUP-u, ali dva do tri dana pre nego što su im uručena rešenja o smeni, načelnici policije dobili su 20 odsto na platu zbog izuzetnog rada od istog tog direktora Veljovića
  • Vujošević je jedina opozicija u Srbiji i ima pravo da kritikuje vlast

Borba za vrh u SPS

Politički analitičar Milan Nikolić navodi za “Blic” da nastup Ružića ima veze sa njegovim statusom u SPS-u.
– Čini mi se da postoji sukob Dačića i Ružića i da se on tiče borbe za vodeće mesto u SPS-u. Tako to izgleda gledajući sa strane. To se ne može zaključiti samo iz ovog iskaza Ružića, već i iz njegovih ranijih izjava. Verujem da je Ružić pretendent za predsednika socijalista – zaključuje Nikolić.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR