Sezona kupanja na Adi počinje danas

0
NextWEB hosting

Sezona kupanja na Adi Ciganliji danas će zvanično biti otvorena, a svakoga dana do kraja sezone na kupalištu će biti angažovano 45 spasilaca, izjavio je za Beoinfo vršilac dužnosti direktora JP „Ada Ciganlija” Žarko Šormaz. Zvanična ceremonija početka nove letnje sezone biće upriličena u 12 časova, podizanjem plave zastave, najavljeno je iz JP „Ada Ciganlija”.

JP „Ada Ciganlija” će sutra zvanično otvoriti kupališnu sezonu podizanjem plave zastave, prestižnog međunarodnog priznanja za kvalitet i bezbednost plaža. Plava zastava potvrđuje da je JP „Ada Ciganlija” ispunila najviše standarde po pitanju kvaliteta plaže, vode u Savskom jezeru, bezbedonosnog aspekta i celokupne infrastrukture na Adi Ciganliji.

– Sve je spremno za otvaranje sezone kupanja na Savskom jezeru. Ove godine je novina to što će u narednih desetak dana biti postavljeno pet pontona na sredini jezera na kojima će biti spasioci, čime će bezbednost kupača na Savskom jezeru biti na još višem nivou. JP „Ada Ciganlija” je za vreme trajanja letnje sezone, pored najuređenijeg kupališta u zemlji, obezbedila niz sadržaja u kojima svi posetioci mogu uživati. U saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu, na Adi Ciganliji svi školarci mogu potpuno besplatno učestvovati u sportsko rekreativnim programima obuke plivanja, vaterpola, kamp „Ada za decu 2014.“ u okviru koga deca mogu pohađati aktivnosti vožnje rolera, obuku biciklizma i odbojku na pesku – istakao je Šormaz.

Takođe, obezbeđen je i besplatan program podrške integralnoj rehabilitaciji osoba sa invaliditetom kroz rekreativne sportske aktivnosti. Ljubitelji joge moći će besplatno da vežbaju u joga parku svake nedelje od 18 časova sa obučenim instruktorima Joga saveza Srbije. JP „Ada Ciganlija” besplatno omogućava posetiocima korišćenje sporstkih igrališta i to šest odbojkaških, sedam košarkaških i šest igrališta za mali fudbal, Holmerovu trim stazu, teretanu na otvorenom, dečja igrališta, kao i veliki broj sportsko rekreativnih sadržaja koje posetioci Ade mogu koristiti pod komercijalnim uslovima (vožnja rolera, bicikle, teniska igrališta, fudbalsko igralište sa veštačkom travom, odbojka na pesku, bandži džamp, skijanje na vodi, Avantura park, penjanje na stenu…)

Osim spasilačke službe, o bezbednosti posetilaca na Savskom jezeru brinuće i ekipe hitne medicinske pomoći, pripadnici policije PU Čukarica, Komunalne policije i dežurno obezbeđenje JP „Ada Ciganlija”.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

one + 15 =