Sinoć u Kosovskoj Mitrovici počela „Bajk rok misija“ u senci pogibije jednog bajkera

0
721
NextWEB hosting
NextWEB hosting

TANJUG KRALJEVO – U Kosovskoj Mitrovici večeras se odrzava osma „Bajk rok misija“, a ovogodišnji događaj počeo je u senci saobraćajne nesreće u kojoj je danas poginuo jedan od učesnika bajkerske kolone.

Bajkeri su u okviru „Bajk rok misije 2014“ stigli u Kosovsku Mitrovicu oko 17h . Kako je najavljeno, na večerašnjem koncertu nastupiće Bora Đorđević, Oktobar 1864, grupa Alisa.

Predsednik moto kluba “Harli Dejvidson ” Srbija Milić Radević rekao je da su svi pogođeni pogibijom motocikliste zbog čega ove godine nisu pravili jači defile po ulicama Kosovske Mitrovice a zbog toga će i muzički program večeras početi malo kasnije.

“Ovo je prvi put za ovih osam godina koliko dolazimo u Kosovsku Mitrovicu da se desilo da je poginuo neko iz kolone. Bilo je padova, bilo je raznih nesreća, ali nisu se završavale ovako tragično” – kazao je Radević.

Na putu Kraljevo-Raška, u mestu Žarče kod Kraljeva, danas oko 14.30 dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je nastradao vozač motocikla koji je sa „bajkerima“ krenuo u Kosovsku Mitrovicu, saopštila je prethodno Policijska uprava Kraljeva. Do nezgode došlo kada je motociklista, krećući se iz pravca Kraljeva, za sada iz nepoznatih razloga, skrenuo sa puta, a od zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta.
Radević je rekao da je dosta motora stiglo u Kosovsku Mitrovicu a ovog puta su prvi put dolazili u tri grupe

“Najviše bajkera je kao i svake godine iz Srbije, a došlo ih je dosta i iz Republike Srpske, Hercegovine, došli su bajkeri iz Austrije, Nemačke, Crne Gore” – rekao je Radević.

On je istakao da će bajkeri nastaviti da dolaze na Kosovo i Metohiju

“Mogu da kažem da vas mi nikada nećemo izdati, mi ćemo dolaziti na Kosovo i Metohiju dok bude i jedna manastir ovde, vežete nas vi, vežu nas naše svetinje i osećam se ovde kao svoj na svome i bez obzira na sve spekulacije koje se vode u raznim medijskim kućama da ovo nije Srbija, ja kažem da je ovo Srbija” – naglasio je Radević.

On je rekao da je ipak došslo dosta bajkera uprkos tome što su sami snosili troškove za gorivo, jer dosadašnji sponzor NIS nije bio u mogućnosti da im ove godine izađe u susret.

Tijana Dugalić iz moto kluba Ras iz Raške dolazila je već nekoliko puta u Kosovsku Mitrovicu

“Ovde sam već treći ili četvrti put, moja grupa je dolazila pet, šest puta, ako ne i vise. Dolazim zbog druženja, zbog motora, jako volim da se vozim motorima, volim da slušam bendove koji sviraju , ne znam ko će to biti ove godine ali ko god da bude, ja uživam u tome” – kazala je Dugalić.

Srđan Stamenković iz Mladenovca ovog puta je došao sa još četvoricom kolega

“Bio sam prošle godine, bilo je odlično, zato smo ponovo došli, nadamo se da ćemo nastaviti da dolazimo i svake sledeće godine” – kazao je Stamenković.

Mirko Ivanović je iz grupe motociklista iz Jagodine koji su danas prvi put u Kosovskoj Mitrovici 

“Doživljaj je sjajan, ljudi su super, doći ćemo i drugi put. Došli smo da pružimo podršku narodu ovde” – kazao je Ivanović.
“Bajk rok misija” je najveći Rok festival na točkovima u zemlji i regionu. Osim podrške i druženja misija je humanitarnog karaktera. 

Bajkeri ne zaboravljaju svoj narod na Kosovu I Metohiji, svake godine u više navrata donose humanitarnu pomoć u pokrajinu, pomažu deci u školovanju donoseći garderobu, školski pribor i svake godine ugoste decu u srpskoj prestonici.

    • Srđan Stamenković

    • Tijana Dugalić

    • Mirko Ivanović

    • Predsednik moto kluba “Harli Dejvidson Srbija“ Milić Radević: Prvi put za osam godina se desilo da je poginuo bajker

    • Osma Bajk rok misija u K. Mitrovici (pokrivalice)

    • Radević: Ovde sam svoj na svome


Foto Tanjug video 

TANJUG

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR