Šta vaši kukovi govore o vama ?

0
576
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Kao što Šakira kaže: “Kukovi ne lažu.” Ta rečenica će dobiti možda sasvim novo značenje. U istraživanju objavljenom u Arhivama seksualnog ponašanja, širina ženinih kukova je povezana sa njenim seksualnim ponašanjem.

Istraživači su ispitali 148 žena, starosne dobi od 18 do 26 godina na Univerzitetu u Lidsu u Ujedinjenom Kraljevstvu. Prvo su izmerili širinu kukova svake žene a onda su im dali upitnik koji je sadržao pitanja o njihovoj seksualnoj istoriji, na primer kada su izgubile nevinost ili broj seksualnih partnera.

Žena na plaži`

Foto: Pinterest

Saznali su da je širina kukova u uzajamnoj vezi sa ukupnim brojem seksualnih partnera, sa ukupnim brojem seksualnih odnosa na jednu noć i sa brojem seksualnih partnera na godišnjem nivou. Najjača povezanost je bila između velike širine kukova i češćih seksualnih odnosa na jednu noć. Većina žena koje su se upuštale u jednovečernje seksualne avanture imale su šire kukove, dok su žene sa užim kukovima uglavnom imale seksualne odnose samo u vezama.

Ovo je vrlo čudna uzajamna povezanost. Naravno, voleli bi da mislite da su vaše seksualne istorije takve kakve jesu zbog vaše želje za seksom, ne zbog širine vaših kukova. Zašto onda naučnici uspostavljaju ovu vezu? Istraživači navode da za to postoje evolutivni razlozi. Oni impliciraju da su žene sa užim kukovima selektivnije kad se radi o njihovim seksualnim partnerima jer imaju povišen rizik od komplikacija, možda fatalnih, tokom porođaja.

Iako je teško u ovo poverovati, istraživanje je zanimljivo i svakako ne znači da treba da dozvolite da širina vaših kukova diktira kakav ćete seksualni život imati.

izvor: womenshealthmag.com / Srbija Danas

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR