ŠTA VI MISLITE: Da li je moguće da muškarac i žena budu prijatelji?

0
944
NextWEB hosting
Da li si siguran da je želiš samo za prijateljicu?
NextWEB hosting

Na pitanje da li moguće da muškarac i žena budu prijatelji mišljena se sukobljavaju. To je zbog toga što svako ima svoju priču i neko iskustvo. Jesi li siguran da možeš da budeš prijatelj sa devojkom koju si „jurio“ tokom srednje škole? Da li si u stanju da uopšte imaš žensku osobu za prijatelja?

Muško-ženska prijateljstva su maltene kao Atlantida. I od tebe i nje, naravno, zavisi da li ćete stvarno biti samo prijatelji. Veća je mogućnost da je muškarac taj koji će želeti da se prijateljstvo pretvori u romansu.

Ovakvo prijateljstvo jeste moguće, mada je i moguće da je ono samo fasada. U dubini tog odnosa se nalazi seksualna tenzija koja samo čeka da ispliva na površinu. Obično će jedna strana želeti nešto više. Ne mora uvek da bude tako, ali je veća verovatnoća.

Muškarci i žene u prijateljstvu ponekad mogu imati veoma različite ciljeve i želje. Žene često traže neseksualna prijateljstva i opterećuju ih seksualni nasrtaji prijatelja. Perspektiva muškarca i žene tu se znatno razlikuje. Telesna privlačnost nema mnogo veze s razumom i njegovim argumentima. Gotovo je nemoguće želeti nekoga planski.

Neophodno je da budeš iskren prema sebi i priznaš šta zapravo hoćeš, kakve su tvoje potrebe. Mnogi već ovde greše jer ih zanimaju samo sopstvene potrebe. Neophodno je proceniti i razumeti namere druge osobe. Da ne bi bilo nesporazuma, ovde je važno biti zainteresovan i postavljati pitanja, mnogo više nego biti interesantan i predstavljati se u najboljem svetlu. Ako krene zavođenje, nema nazad – to je zbogom prijateljstvu!

Ako postoji bilo kakva privlačnost, nije moguće da ostanete prijatelji. Bolje razmisli pre nego što želiš da joj saopštiš i da upropastiš sve jednom rečenicom, da želiš nešto više od prijateljstva.

 

IZVOR:srbijadanas.com

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR