Ubici novosadske manekenke Vladislave Červenko 40 godina zatvora

0
635
NextWEB hosting
NextWEB hosting

NOVI SAD – Sudsko veće Višeg suda u Novom Sadu, kojim je presedavala sudija Tamara Radović, osudilo je danas na 40 godina zatvora Darijana Musića zbog ubistva novosadske manekenke Vladislave Červenko.

Izričući presudu sudija Radović je kazala da je Musić sa umišljajem ubio svoju devoju tako što joj je zadao najmanje 50 udaraca pesnicama i metalnom šipkom po telu.
„Musić je žrtvi naneo udarce koji su izazvali patnju, a to je i želeo“, rekla je Radović i navela da je tokom završne reči „neko primetio i da na telu žrtve nema nijednog mesta koje nije bilo zahvaćeno povredama“.

Prema rečima sudije, Vladislava je trpela bolove velikog intenziteta. Na skali od 0 do 10, bolovi su iznosili između 8 i 9 stepeni, a nakon desetak minuta je preminula zbog gubitka krvi. Žrtva je tako preminula u mukama, ukazala je Radović.

Osuđeni se nakon izvršenog dela, prema njenim rečima, ponašao vrlo svrsishodno, jer je otišao da proveri sigurnosnu kameru da li je nešto snimila i pripremio je ruksag za bekstvo, a veštaci su, jer je Musić bio na posmatranju, utvrdili da on ignoriše tuđa osećanja.
„Optuženi se branio nesećanjem, ali za to nema nikakvog medicinskog osnova i opravdanja jer se seća svega u životu što je doživeo, osim tog slučaja, što je, smatramo, odbrana računata ka umanjenju kazne“, rekla je Radovićeva.

Ona je kazala da je maksimalna kana izrečena jer dokazi sa lica mesta, povrede žrtve i ponašanje osuđenog, ukazuju da jedino ima mesta maksimalnoj kazni, a sudsko veće nije našlo nijednu olakšavajuću okolnost za tako surovo ubistvo.

Osuđeni Darijan Musić nije prisustvovao izricanju presude, na šta po zakonu ima pravo.

Darijan Musić je 12. novembra 2012. godine u svom stanu u Novom Sadu usmrtio svoju devojku, manekenku Vladislavu Čerenko, a u kaznu od 40 godina zatvora računa se i vreme provedeno u pritvoru od 14. novembra 2012. godine, kada je uhapšen.

Musić je 5. jula 2013. godine osuđen na 35 godina zatvor zvog ubista Vladislave Červenko, alil je Apelacioni sud poništio tu presudu i postupak vratio na početak zbog toga što je utvrdio proceduralne nepravilnosti u postupku.


Foto Tanjug/Z. Žestić, ilustracija Tanjug

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR