Želite da smršate?: Probajte najbržu dijetu koja odmah pali!

0
814
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Pitate li bilo koju ženu što bi najviše želela promeniti na svom telu , većina će se dvoumiti da li želi da ravan stomak ili mlađi izgled lica . A onda im se nudi rešenje koje garantuje savršen izgled u bikiniju i vraćanje godina … samo treba izbaciti – pšenicu .

Iako zvuči predobro da bi bilo istinito , prema britanskom kardiologu , dr Vilijamu Dejvisu , sve što treba da uradite je iz ishrane izbaciti – pšenicu , ugljeni hidrat za koji se pogrešno misli da je koristan našem telu .

Pšenica može biti destruktivna za kožu jer uzrokuje prevremeno starenje , a takođe podstiče osip i akne kod odraslih . I što je najbolje , uz ovu dijetu ne morate se brinuti zbog kalorija .

Kako su povezani pšenica i nastanak bora ?

Pšenica uzrokuje prevremeno starenje kože zbog hemijskog procesa koji se zove glikoziliranje , što se dešava kada nivo šećera u krvi naglo postaje previsoka – upravo to izaziva unos pšenice .

Previše šećera u krvi nadalje tera molekule glukoze da se vežu za protein u kolagenu ( proteinu koji koži daje mladalački izgled ) . Nastane lepljivi smeđi spoj koji ukrućuje inače elastična vlakna kože te se stvaraju mrlje i bore .


 
Pšenica je dakle zabranjena u svemu što bi je moglo sadržavati . To bi u početku moglo biti nezamislivo , no uz malo pripreme , uhodat ćete se i svakako nećete gladovati .

Neograničeno jedite povrće , sve osim krompira i kukuruza , zdrave biljne masnoće ( ulja ) , meso , jaja , orašaste plodove i semenke .

Pokušajte na barem dve nedelje potpuno izbaciti pšenicu , as time i ostale ugljene hidrate iz žitarica – jedite samo manje količine kvinoje , prosa , heljde , braon i divlje pirinča i zobi ( najviše 50 grama ovih vrsta žitarica po obroku ) .

Minimalno jedite mahunarke , sir i soju . Osim punomasnog sira , ne konzumirajte mleko ni mlečne proizvode , osim kefira , jer se fermentacijom redukuje efekat podizanja nivoa insulina .

Voće jedite vrlo umereno , a najbolje je ne jesti slatke banane , ananas , mango i papaju te voćne sokove svesti na minimum . Zelena jabuka i limun su dobar izbor .

IZVOR:by Ajdin /inmagazin.info/

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR