BEOGRAĐANI OPREZ: Rumunska banda seče gume i pljačka automobile!

0
645
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Sudeći po nevolji koja je zadesila jednog Beograđanina, kod tržnih centara, a naročito na Novom Beogradu, lopovi seku gume na vozilima, pa dok je vlasnik kod vulkanizera, pljačkaju automobile.

Dobronamerni Beograđanin, putem Fejsbuka, upozorio je sve koji idu automobilima do TC Piramida na Novom Beogradu, da paze na svoja vozila, da im se ne bi desilo što i njemu.

Ovo je njegova priča:

“Juče popodne (petak, 18. jul) sam sa drugarima svratio na kafu posle posla u Piramidu na Novom Beogradu. Posle kafe prilazim kolima i vidim ispustila prednja desna guma. Osim što sam popiz…, bilo mi malo čudno pošto je guma nova, jedva prešla sedam – osam hiljada (Continental).

Zamenim točak, stavim ćopavu i odem do prvog vulkanizera. Naduva čovek gumu i kaže “isečena na četiri mesta nožem” i pita me da li sam se zamerino nekome. Pošto sam odgovorio da nisam, onda mi je rekao da proverim da li mi je nestalo nešto iz kola. I naravno, iz kola mi je nestala torba sa foto-aparatom i još nekim sitnicama. Ukupna vrednost bar 1.000 evra.

Šta se dešava!?

Iseku vam gumu (uvek je prednja desna u pitanju iz logičnog razloga) i dok se vi drndate sa dizalicom ili šrafovima, oni vam pokupe stvari iz kola (vrata naravno nisam ostavio otvorena, ali to za njih nije nikakav problem). Vulkanizer mi kaže da se sve češće dešava i to u sred dana, na prometnim mestima, nema pravila, a najčešće Novi Beograd i parkinzi oko i u tržnim centrima. Eto tako, ja da upozorim da ne prođete kao i ja”, piše ovaj Beograđanin na Fejsbuku.

On je policiji podneo prijavu, a ima i snimak jednog od lopova kako se udaljava sa mesta zločina, sa ukradenim aparatom. Kako navodi, pretpostavlja se da se radi o bandi iz Rumunije, čime su i šanse da se pronađu ukradene stvari manje. Tako je i on izgubio nadu da će njegov MakeFUJIFILM, ModelX-E1 foto-aparat ikada biti nađen.

Izvor: Mondo / Press

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR