Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić i predsednik opštine Grocka Stefan Dilberović obišli osnovnu školu u Leštanima

0
1078
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić i predsednik opštine Grocka Stefan Dilberović, obišli su danas osnovnu školu u Leštanima i upoznali se sa uslovima rada ove škole.

Poseti su prisustvovali i zamenik sekretara Dragica Moro, član opštinskog veća Živadin Mitrić, direktorka direkcije Ruža Mrkić , direktor O.Š. „Nikola Tesla“ iz Vinče kao i predstavnici saveta škole i školskog odbora.

Nakon obilaska objekta, zaključeno je da su uslovi za rad takvi da traže najhitnije rešavanje. Rok od dve godine, za početak radova na izgradnji nove škole u Leštanima je okvirno dat, pre svega iz razloga nepostojanja planova generalne i detaljne regulacije koji uslovljavaju i sam početak radova.

Posetu gradskog sekretara, predsednik opštine Stefan Dilberović je iskoristio i predočio joj mogućnost da se stara škola u Vinči, adaptira za potrebe predškolske ustanove „Lane“. Potreba za proširenjem kapaciteta ove predškolske ustanove je objektivna i urgentna, ako se uzme u obzir lista čekanja na upis dece sa teritorija više mesnih zajednica opštine Grocka, u ovu Ustanovu. Takođe, još jednom je naglasio da su investiciona ulaganja neophodna gotovo u svim školskim objektima na teritoriji opštine Grocka, a naročito hitnu sanaciju zahteva škola u Dražnju. Dobio je uveravanja da je postupak javne nabavke za sanaciju škole u Dražnju pokrenut kao i da se čeka procena štete iz Dunav osiguranja.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR