GROCKA: „Vrelo“ u Muzičkoj bašti Rančićeve kuće

0
772
NextWEB hosting

Piše:Zorica Atić
U petak 4. jula 2014. godine u Muzičkoj bašti Centra za kulturu Grocka, gročani su imali priliku da čuju i vide nezaboravno „Vrelo“!

NextWEB hosting

Bend koji postoji niz godina, na veoma specifičan način istražuje i obrađuje slovensku muzičko-folklornu baštinu. Etno melodije interpretirane su delom u savremenom maniru, sa prepoznatljivim sekvencama posela i popevki, ukombinovanih sa stilski raznovrsnim savremenim muzičkim doradama. U skladu sa muzikom bila je i garderoba 6 devojaka koje su pevale, igrale i oduševljavale publiku: elementi narodne nošnje i tradicije, kao što su jelek, heklani detalji, mrežaste dokolenice i duge ženske gaće, ukomponovane su na neobičan i moderan način, sa vrlo jasnim savremenim čitanjem tradicionalnog.

10440931_10204475522951821_8922038926591108372_n

Ovakav pristup, uz adekvatan scenski performans koji je varirao od koraka karakterističnih za narodno oro, do slemovanja i modernog đuskanja, ostavio je okupljene posetioce bukvalno bez daha!

„Vrelo“ je osnovala Nataša Tomić1999. godine u Rumi kao etno-ansambl, a od 2003. godine Stanko Tomić u potpunosti menja muzički koncept grupe. Vokalno-instrumentalna etno-grupa transformiše se u prepoznatljiv bend. Vrelo i dalje koristi narodnu muzičku građu Srbije i drugih slovenskih naroda, ali je kombinuje sa modernim muzičko-scenskim formama i kreira svetski etno zvuk…

Fantastičan muzički događaj u Grockoj ostaje da se pamti i prepričava, naravno, ukoliko spadate u one srećnike koji su prisustvovali ovom, potpuno nesvakidašnjem, autorskom konceptu i nastupu.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR