GROCKA:„Likovna kolonija 2014“ otpočela je sa radom, u 19h svečano otvaranje i izložba

0
828
NextWEB hosting
NextWEB hosting

„Likovna kolonija 2014“ opštine Grocka otpočela je sa radom u subotu 26. jula u Rančićevoj kući, izvanrednom zdanju narodnog neimarstva i zaštićenom spomeniku kulture od velikog značaja.

U atmosferi druženja i ćaskanja, umetnici su skicirali svoje prve impresije. Takođe, pohvalili su koncept Likovne kolonije koji je rezultat saradnje GO Grocka i Centra za kulturu Grocka , koji su zajednički učinili da 17. po redu Likovna kolonija dobije novi kvalitet. „Likovna kolonija 2014“ odvija se u samom naselju Grocka, tako da će umetnici će imati prilike da uživaju u ambijentu i prirodnim lepotama Grocke  koju mnogi beograđani s razlogom nazivaju „malom Kalifornijom“.

Lepom početku ovog značajnog umetničkog događaja za Grocku doprineo je sunčan dan i vanvremenska  atmosfera ambijenta Rančićeve kuće koji raspolaže prostranom baštom. Učesnici kolonije ručali su u Restoranu „Marina“ u Grockoj,uživajući u ribi i pogledu na reku, a za večernje časove predviđena je šetnja Grockom i obilazak Gročanske čaršije, kao i pojedinačnih starih kuća koje su pod zaštitom države a Grockoj daju prepoznatljiv šarm.

Svečano otvaranje Likovne kolonije zakazano je za 19 časova na platou ispred zgrade Opštine Grocka, a u programu učestvuju muzički talenti sa naše opštine. Otvaranje“Likovne kolonije 2014“ prati izložba radova sa prethodnih Likovnih kolonija.

tekst: Zorica Atić

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR