HIT: Ginekolog otvorio bolovanje advokatu

0
NextWEB hosting

Specijalista ginekologije i akušerstva u rekovačkom Domu zdravlja otvorio je bolovanje advokatu Božidaru Lekoviću iz Kragujevca, što je ovaj upotrebio za pravdanje izostanka u sudu.

Dr Dragan Jovanović, suprotno svim zdravstvenim propisima, potvrdu o nastupanju privremene sprečenosti za rad advokatu je napisao i overio svojim faksimilom i pečatom Doma zdravlja u Rekovcu.

Potvrdu ginekologa, Leković je priložio u Privrednom sudu u Kragujevcu i zahtevao da se sudski postupak, koji je izgubio jer nije došao u sudnicu, vrati u pređašnje stanje.

Posle toga sudija na tri ročišta pokušava da reši nastali problem, odnosno da utvrdi verodostojnost te potvrde. Sve vreme odbija da suprotnoj strani pokaže dokument o bolovanju.

Leković se nije pojavljivao na ročištima, ali na poslednjem je sudija suprotnoj strani dao na uvid potvrdu o bolovanju.

491072_bolovanje-ginekologa1_lb
Kliknite na sliku za uvećanje
Bolovanje samo za žene
Pravilnikom o načinu i postupku ostvarivanja prava RFZO je propisano da izabranog ginekologa može da ima samo ženska osoba starija od 15 godina. Ginekolog može da otvori bolovanje samo osiguraniku ženskog pola zbog bolesti ili komplikacija ginekološke prirode.

Vlasnica jorgandžijske radnje Sanja Vasić podnela je krivičnu prijavu policiji i tužilaštvu protiv dr Jovanovića i advokata Lekovića, koji zastupa suprotnu stranu u sporu, zbog faslifikovanja službene isprave. Žalila se Ministarstvu pravde zbog postupanja sudije.

– Osim ukoliko advokat ne dokaže da je osoba ženskog pola starija od 15 godina, postoje svi dokazi da je potvrda neistinita – kaže vlasnica radnje.

Ona objašnjava da su, posle predaje advokatovog uverenja, održana još tri ročišta na kojima nije doneta odluka validnosti te zdravstvene potvrde. Novo ročište zakazano je za 25 avgust.

– Direktor Doma zdravlja dr Pavle Mijajilović je naveo da je advokat bio na pregledu kod ginekologa – navodi Sanja Vasić.

(Blic)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

12 − 1 =