IKEA u Bubanj potoku do kraja 2016!

0
1226
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture razgovarali su sa delegacijom kompanije IKEA o rešavanju infrastrukturnih pitanja, koja su preduslov da do kraja 2016. godine u Beogradu budu otvorene prve robne kuće najvećeg svetskog lanca za prodaju nameštaja. A osim na lokaciji kod „Veletržnice“ u Novom Beogradu, iz te kompanije najavljuju i izgradnju robne kuće kod Bubanj potoka.

Kako je saopštilo Ministarstvo, delegacija IKEA istakla je važnost infrastrukturnog povezivanja lokacija na kojima će se nalaziti budući prodajni objekti, kao i izmeštanja naplatne rampe auto-puta u Bubanj potoku i izgradnje nove petlje „Tranšped“. To su preduslovi da bi što pre počela gradnja prvih objekata, kako bi Beograd zadržao status regionalnog centra IKEA za jugoistočnu Evropu.

Vladislav Lalić, direktor za nekretnine i razvoj za jugoistočnu Evropu kompanije IKEA, potvrdio je beogradskim medijima da je održan sastanak u Ministarstvu, ali je istakao da nema novih informacija o realizaciji robne kuće.

– Radni sastanak je bio dobar i konstruktivan, i to je samo jedan u nizu sastanaka sa predstavnicima Ministarstva i Direkcije. Radimo na pripremi projekta, ali u ovoj fazi ne možemo ništa novo da kažemo o izgradnji objekata – rekao je Lalić. On je potvrdio da, osim na lokaciji kod „Veletržnice“ u Novom Beogradu, planiraju i izgradnju robne kuće kod Bubanj potoka.

– IKEA planira otvaranje dve robne kuće u Beogradu, tako da smo razgovarali i o mogućnostima za izgradnju objekta kod Bubanj potoka – naveo je Lalić.

Tim Ministarstva na čelu sa državnim sekretarom Dejanom Trifunovićem naglasio je da je otvaranje proizvodnih, distributivnih i prodajnih kapaciteta IKEA od izuzetne važnosti za Srbiju. U cilju efikasnije realizacije narednih koraka, predloženo je da Ministarstvo, zajedno sa nadležnim javnim preduzećima i Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, potpiše protokol o saradnji sa kompanijom IKEA kojim bi bile definisane obaveze svih strana.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR