Ko je i čime se bavi Beograđanin sa platom od 209.259 evra?

0
794
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Najveći prihod u prošloj godini poreznicima je prijavio Beograđanin koji je zaradio 2,5 miliona evra, odnosno 209.259 evra mesečno.

U Poreskoj upravi su potvrdili taj podatak. Kojim poslom se taj poreski obveznik bavi kada je za godinu zaradio tačno 291.289.161 dinar, ostaje tajna.

Da je u pitanju istinski rekorder, govori i činjenica da je drugoplasirani srećnik zaradio “samo” 147.655.431 dinar. Praktično pola sume u odnosu na prvoplasiranog.

„Od prvih deset podnosilaca prijava sa najvećim prihodima, njih šest su inženjeri, dok ostali podnosioci nisu naveli zanimanje“, objašnjavaju poreznici i podsećaju da, po zakonu, podnosioci prijava godišnjeg poreza na prihod nisu ni dužni da dostave podatak o zanimanju. Očigledno da su to pravo koristili.

Podnosioci prijava sa najvećim prihodima uglavnom su, napominju poreznici, iz Beograda i većih gradova u Srbiji, kao što su Niš i Novi Sad.

Javnost će i ove godine, podsećaju poreznici, ostati uskraćena za imena tih građana, jer zakon zabranjuje objavljivanje podataka o ličnostima koje su podnele poreske prijave za plaćanje godišnjeg poreza na dohodak građana. Bogataši ostaju van domašaja radoznalaca, opet koristeći svoje zakonsko pravo.

Izvor: Blic

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR