NOVI PLANOVI: Aleksandar Šapić pravi grupu građana

0
NextWEB hosting

Aleksandar Šapić (DS), predsednik opštine Novi Beograd, pravi svoju grupu građana koja bi sa SNS ubuduće trebalo da čini većinu na toj opštini.

Prema nezvaničnim informacijama, Šapić se na ovaj potez odlučio jer je bio nezadovoljan odnosom svoje stranke kada se postavilo pitanje njegovog doktorata.

– Priča se da ne prelazi u SNS, već da će napraviti grupu građana jer ga je pogodila reakcija stranke kada je u pitanju njegova diploma, odnosno doktorat. Međutim, nije u redu da DS traži i podržava preispitivanje doktorata ministra policije Nebojše Stefanovića i gradonačelnika Siniše Malog, a da to isto ne učini i kada je u pitanju neki njen član – kaže izvor „Blica“ iz DS.

Aleksandar Šapić za „Blic“ demantuje ovu informaciju.

– Ne pravim ništa na Novom Beogradu. Predsednik sam opštine, fokusiran sam na poslove koji se tiču toga, i samo se njima bavim sve dok budem bio na ovom mestu – kazao je Šapić.

Aleksandra Jerkov, portparolka DS, kaže za „Blic“ da ta stranka nema nikakve informacije o eventualnom istupanju Aleksandra Šapića iz redova demokrata i eventualnom formiranju grupe građana na čijem bi čelu on bio.

– Pravo svakoga je da osnuje grupu građana, i to može da uradi ko god želi. To ni na koji način ne bi trebalo da utiče na njegov politički angažman i njegov rad kao predsednika opštine – kaže Jerkov.

Aktuelnu vlast na Novom Beogradu čine DS, SPS i LDP. Ova koalicija je formirana posle izbora 2012. godine.

Šapić je nedavno izjavio da je lično svojom imovinom garantovao za kredite Demokratskoj stranci koji do dana današnjeg dana nisu vraćeni. Podneo je i ostavke na sve stranačke funkcije još za vreme mandata Dragana Đilasa.

Izvor: Blic / Pravda

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

10 − two =