Odnele na hiljade života: Ovo su najopasnije plaže sveta!

0
936
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Za neke plaže ne kažu džabe da su rajske, jer boraveći na njima, raj vam može postati veoma blizu. Ili, pakao. Na ovom spisku plaža, smrt vreba od morskih pasa, insekata, meduza, zmija, pirana, pa čak i leoparda!

Odnele na hiljade života: Ovo su najopasnije plaže sveta!

1. Hori Kantri

Plaža smeštena u Južnoj Karolini, poznata je po kristalno čistoj vodi. Veruje se kako je do sada odnela preko 500 života! U njoj borave smrtonosne zmije i anakonde, koje, iako ih nema puno, predstavljaju rizik za plivače.

2. Hanakapiai

Ovo je jedna od najpoznatijih plaža na svetu, na kojoj je turistima zabranjeno kupanje! Vlada Havaja ne dopušta turistima da borave na njoj zbog insekata koji su usmrtili 83. ljudi.

3. Kejptaun

Najpoznatija južnoafrička plaža, na kojoj nećete videti ni jednog lokalca. Razlog se krije u vodi, gde su nastanjeni morski psi.

4. Severna obala

Proteže se severnom Australijom, a ako je ikada posetite pazite se otrovnih zmija koje se kriju u grmovima. Ne zaboravite ni ajkule!

5. Južni Pert

Izgleda predivno, ali ribe koje plivaju u moru su smrtonosne. U poslednje vreme, na ovoj plaži su zabeleženi učestali napadi morskih pasa…

6. Maršal

Smeštena na ostrvu Maršal u SAD, ova plaža dom je brojnim zmijama, leopardima i smrtonosnim morskim psima. Kažu da ju je najbolje zaobići u širokom luku.

7. Alter de Čao

Nalazi se u Sao Paolou, a poznata je po agresivnim piranama koje plivaju u vodi. Ako plivaju u jatu, pogubne su za sve što im se naiđe na putu I za samo par sekundi, svoj plen pretvaraju u kostur.

Izvor: Prva.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR