Osam stvari koje ne treba raditi posle raskida

0
NextWEB hosting

Svaka stavka će počinjati sa ne. Dakle, veliko i boldovano NE!

NE traži razlog da bi ga pozvala

Ne, to što su neke njegove stvari ostale kod tebe ne znači da treba da se namontiraš i da ga zoveš da dođe po iste u nadi da će te uzeti u naručje kada te bude ugledao i strasno ljubiti dok u pozadini piči neka samoubilačka pesma recimo “Nikad ne reci nikad”. Nikako. I sama znaš da su stvari samo razlog da bi ga videla. Dakle, ne! Ako ti je baš stalo da ih dobije nazad, a trebalo bi da te zabole štikla za to, onda mu ih pošalji po nekom. Ne moraš da ga vidiš, ne moraš da se objašnjavaš. Bilo je – završilo se – da Bog da crko – tačka. Nastavi sa svojim životom, have some pride woman.

NE pričaj o tome sa drugaricama i porodicom

Gospode Bože. Rekla si, raskinuli ste, okej, ne moraš jos jednom da spomeneš, stvarno, ne moraš. Trebalo bi da znaš da su prijatelji tu da bi te tešili, pa u neku ruku i lagali da bi se ti osećala bolje. Pre nego što uopšte poslušaš neki retardirani savet kako da ga vratiš, znaj jedno, opet ćeš doći na isto, a saveta, em milih, em dragih, imaš u izobilju. Olakšaj se, ali ne guši, ne smaraj. You are not the only one!

NE patetiši po društvenim mrežama

Džabe što si single kada za to niko ne zna. Ako imaš i malo dostojanstva nećeš okačiti pesmu Aleksandre Radović “Bivši dragi”. To je tako pase. Na neke tamo zle kučke i lutke da nisi ni pomislila. Jao jadna ti, ubio ti je volju za životom, slomio te je. Ma nemoj? A dovoljno si živa da se uloguješ na sve žive mreže i da patetišeš, da proganjaš, da kačiš tamo neke tugaljive pesme i u pozadini ide vaša fotka dok srca padaju na vaše srećne face. Odvratno! Shvati i da mu podariš svoju davno izgubljenu nevinost, never gonna happen.

NE razmišljaj o tome šta je pošlo po zlu

Okej je preispitati se čim se to desi. Ali ako je prošlo određeno vreme, šta ti i dalje razmišljaš o tome šta si mogla i šta je trebalo da uradiš? Ne, nikako, to ti je fatalna greška. Nađi neku zanimaciju, možda u vidu nekog kratkotrajnog frajera, peri sudove, idi u šoping, turpijaj nokte, bilo šta što će ti skrenuti misli sa raskida. Live a little, woman!

NE pristaj na seks kombinaciju sa njim

Ovo je takođe jedno veliko NE! Ukoliko on to predloži, ne pristaj! Ukoliko ti imaš želju, ugasi je! Zašto? Zato što to vodi u još veće razočaranje. Trajaće još možda dva-tri meseca i šta onda? Onda će naći neku drugu da “navlači”, ti ćeš se još više zaljubiti i biće ti duplo gore. Stoga, seks posle raskida ne dolazi u obzir, sve i da ti je međ’ nogama Sahara. Nothing to lose? Think again!

NE plači u javnom prevozu

Voziš se gradskim ili, ne daj Bože, međugradskim prevozom, i dok gledaš pejzaže u daljini, zaljubljene parove, setiš se vas i suze krenu. Draga moja, da li si ti normalna? Da li stvarno misliš da je bakici pored tebe, koja se upravo vraća s pijace, stalo do tvoje jadne dramaturgije? U najboljem slučaju počeće da ti priča kako je njoj teško u životu i kako je to bilo u njeno vreme. Da li ti to stvarno treba? Attention whore, much?!

NE započinji odmah novu vezu

Ne srljaj u još veću propast. I sama znaš da nova i sveža veza sa starim emocijama nikuda ne vodi, samo stvara dodatne probleme. Možda nađeš i dobrog dečka, to se nikada ne zna, ali narednih nekoliko meseci ti si emotivni invalid i nisi sposobna da započneš novu vezu. Iskontroliši bes, revolt, inat i ne dozvoli sebi da još više patiš, a i neko novi sa tobom. You are just not ready!

NE raspituj se šta radi

Vratio se bivšoj, isekao je vene, počeo je da se bavi baštovanstvom, gaji pčele, zaposlio se kao maskota u restoranu brze hrane, postao je humanista i redovni donator sperme. Ne, to ne treba da te zanima. On je bivši, ex, prošlost, šta tu nije jasno? Be a bigger women!

(wannabemagazine)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

19 − 14 =