Ovi su košarkaši koje je Đorđević pozvao na pripreme za Mundobasket

0
552
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objavio je preliminarni spisak igrača za predstojeće prvenstvo sveta koje će se od 30. avgusta do 14. septembra održati u Španiji.

 Na Đorđevićevom spisku našlo se 20 imena, i to:

Vasilije Micić, Nemanja Dangubić, Novica Veličković, Stefan Jović, Nikola Kalinić, Stefan Birčević, Bogdan Bogdanović, Marko Simonović, Luka Mitrović, Vladimir Štimac, Miloš Teodosić, Vladimir Micov, Nenad Krstić, Vladimir Lučić, Stefan Marković, Nemanja Bjelica, Miroslav Raduljica, Dejan Kravić, Ognjen Kuzmić i Nemanja Nedović.

U stručnom štabu „orlova“ kao pomoćni treneri biće Miroslav Nikolić, Jovića Antonić i Milan Nikolić, a za kondiciju igrača brinuće Srđan Sarić.

U odnosu na ekipu koja je nastupila na Eurobasketu 2013 u Sloviniji, na spisku nema Raška Katića, Danika Anđušića, Đorđa Gagića i Nemanje Krstića, nema ni Ercega, Milutinova i Savanovića, među pozvanima su se našli Lučić i Micov, iako povređeni, a po prvi put je u reprezentaciju naše zemlje pozvan i centar Golden Stejta, Srbin iz BiH, Ognjen Kuzmić.

Na Mundobasketu u Španiji naša reprezentacija će u okviru Grupe A igrati, redom, sa Egiptom (30. avgusta), Francuskom (31. avgusta), Iranom (1. septembra), Brazilom (3. septembra) i domaćinom Šoanijom (4. septembra).

Po četiri najbolje ekipe iz svake grupe proći će u osminu finala, a „naša“ grupa se ukršta sa grupom B u kojoj su Filipini, Senegal, Portoriko, Argentina, Grčka i Hrvatska.

(Blic)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR