PUČ U SPS: Pobunjenici hoće da smene Dačića!

0
758
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Puč Mrkonjić, Dejanovićeva, Obradović i Bajatović, nezadovoljni jer su ostali bez funkcija, otkazali poslušnost Dačiću; Branko Ružić, koga su podržali stari kadrovi, planira da šefu stranke izađe na crtu na predstojećem kongresu SPS

BEOGRAD – Iako su čuveni po hvalisanju kako su se posle 2000. godine digli iz pepela, izborili sa svim nedaćama, te postali važan takmac na političkoj sceni, izgleda da su socijalisti vremenom postali najveća pretnja sami sebi! Pred dugo očekivani kongres partije, koji će, kako saznaje Kurir, najverovatnije biti održan na jesen, atmosfera na Studentskom trgu dovedena je do tačke usijanja. Tabori su uveliko napravljeni, varnice, kako saznaje naš list, sevaju na sve strane, pa se može očekivati da raskol u SPS dostigne kulminaciju na samom kongresu.

Razočarani u Dačića

Nezadovoljni odnosom najjačeg koalicionog partnera u Vladi SNS, ali i stalnim „pretnjama“ da će pola SPS završiti iza rešetaka, deo socijalista predvođen Brankom Ružićem sve glasnije otkazuje poslušnost šefu SPS Ivici Dačiću.

– Dačić zna da je zbog ovakvog dila sa SNS razočarao mnoge u SPS, ali drugačije nije moglo. Naravno, oni koji su ostali bez funkcija ljuti su na Ivicu i žele promene u vrhu stranke. To su, pre svega, Milutin Mrkonjić, Slavica Đukić Dejanović, Žarko Obradović i Dušan Bajatović. Bajatović, s druge strane, krivi Dačića što nije agresivnije stao u njegovu odbranu kada su mediji počeli da spekulišu o njegovom hapšenju. Za šefa novog bloka viđen je Branko Ružić, koji na predstojećem kongresu planira da se kandiduje protiv Dačića – kaže izvor našeg lista iz SPS i podseća na gostovanje Branka Ružića u „Utisku nedelje“ kao na početak njegovog javnog opozicionog delovanja u stranci.

Podrška na Tviteru

– Nedugo zatim Mrkonjić je na Tviteru napisao „Bravo, Bane“ i tako se javno svrstao uz Ružića – navodi naš izvor i dodaje da su uz Dačića od viđenijih socijalista Aleksandar Antić i Dijana Vukomanović. Promene u SPS najavio je još pre nekoliko meseci sam Dačić kada je priznao da u stranci ima ljudi koji su ga iskorišćavali.

– Zloupotrebljavali su moju dobroćudnost jer su mislili da je to moja slabost. To je moja prednost, ali oni to ne shvataju. To što sam čovek koji nikoga nije smenjivao, nikoga nije napadao, ne znači da u SPS može da postoji više politika. Može da postoji samo jedna – kazao je Dačić.

Novica Tončev
IMA RAZLIČITIH MIŠLJENJA,
ALI ODLUKE SE POŠTUJU

U partiji mogu da postoje različita mišljenja, ali odluke se donose jednoglasno i moraju da se poštuju – kazao je kratko za Kurir funkcioner SPS Novica Tončev.
Branko Ružić, Milutin Mrkonjić, Slavica Đukić Dejanović, Žarko Obradović, Dušan Bajatović ni Ivica Dačić juče nisu odgovorili na SMS s konkretnim pitanjem.

ČINJENICE
Šta je Branko Ružić pričao u „Utisku nedelje“

– Hteo bih javnost da podsetim na sve političare, među kojima su i oni iz sadašnje vladajuće koalicije, koji su sedeli na slavi kod tog Miškovića i kod mnogih tajkuna i tamo sklapali poslovne aranžmane
– Ne bih mogao da zaključim da postoji zavera tajkuna, ambasadora, medija i opozicije protiv Aleksandra Vučića
– Ne bih da se mešam u smene u MUP, ali dva do tri dana pre nego što su im uručena rešenja o smeni, načelnici policije dobili su 20 odsto na platu zbog izuzetnog rada od istog tog direktora Veljovića

(Kurir)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR