Regata „Reka“ posetila opštinu Grocka (FOTO)

0
1065
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Druga zaredom regata „Reka“ isplovila je iz Starih Banovaca u nedelju 27. jula 2014. godine u 9 časova ujutru. U plovidbi koja ove godine traje 13 dana prijavio se veliki broj učesnika uprkos nestabilnom vremenu koje se očekuje. Regata kao biser putovanja ističe naš nacionalni park, Đerdapsku klisuru a do nje će pristajati u nekoliko gradova i varoši među kojima su bile Vinča i Grocka. Oko 11 časova izjutra regati su se kod zemunskog letovališta Lido priključili i predsednik Gradske opštine Grocka, Stefan Dilberović sa saradnicima.Tom prilikom, za medije predsednik Dilberović je izjavio:

„Regata je manifestacija koja na najbolji mogići način doprinosi promociji turistikih potencijala naše opštine i izuzetno nam je drago na sjajnoj saradnji sa organizatorima regate Reka. I ubuduće ćemo podržavati slične manifestacije kako bismo predstavili naše kulturno-istorijske spomenike što većem broju ljudi“.

Regata je uplovila u Vinču oko 13 časova a opština Grocka je organizovala turističku turu do oglednog dobra Radmilovac gde su naši gosti bili u prilici da vide Mali Dunav, ribarsku kuću, akvarijume i da degustiraju izuzetna radmilovačka vina. Nakod tridesetominutne posete oglednom dobru organizovana je poseta jedinstvenom arheološkom nalazištu u Vinči gde su uz pratnju vodiča posetili muzej Vinčanske kulture i upoznali se sa kulturnim i urbanim nasleđem Vinče starim preko 8 000 godina.

Nakon kratkog predaha regata je isplovila prema Grockoj u koju su uplovili oko 18 sati gde je za regataše organizovan ručak nakon koga su po želji mogli da obiđu zaštićenu ambijentalnu celinu „Gročanska čaršija“ i popiju kafu ili da posete turnir u malom fudbalu na terenima Osnovne škole „Ilija Garašanin“.

U ponedeljak izjutra u organizaciji Gradske opštine Grocka gosti su bili u poseti manastiru Rajinovac u pratnji zamenice predsednika GO Grocka, Jasmine Mandić. Regataši su isplovili iz Grocke oko 11 časova prema svojoj sledećoj stanici, prestonici Despota Stefana, Smederevu.

FOTO: Vladan Živančević, Facebook Nautički klub Dunavac Grocka

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR