Tramvaji voze izmenjenim trasama

0
681
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Majstori od sutra počinju da popravljaju šine u Bulevaru kralja Aleksandra. Linije javnog prevoza 2, 3, 6, 7 i 12 će da budu skraćene i preusmerene

BULEVAR kralja Aleksandra, od Svetozara Markovića do Ruzveltove ulice, tramvaji će od sutra da zaobilaze u širokom luku. Pet linija javnog prevoza će da bude skraćeno i preusmereno. Majstori počinju popravku šina, koja će trajati mesec dana.

U gradu najavljuju da će šinski saobraćaj na pomenutoj deonici biti obustavljen u ponoć, a da će se na prugu vratiti u 3.30 18. avgusta.

– Radiće se u dve faze – kažu u gradskoj upravi. – Prva je od Ruzveltove do Beogradske, koja će biti završena od 4. avgusta. A u okviru druge faze, predstoje radovi u nastavku Bulevara prema Ulici Svetozara Markovića. Planirano je da ova deonica bude urađena za dve nedelje.

Predviđeno je da dok traje prva faza, tramvajske linije zonu radova zaobilaze tako što će se „dvojka“ umesto pored Vukovog spomenika, do Dorćola spustati niz Beogradsku, dok će „trojka“ voziti straom trasom, kroz Resavsku do Tašmajdana. Tramvaj 6 će saobraćati od Ustaničke do Omladinskog stadiona, dok će „sedmica“ do Starog savskog mosta, umesto s leve strane, iz Nemanjine, stizati sa desne strane, iz pravca Kalemegdana i Karađorđeve ulice. I linija 12 koja povezuje Banovo brdo sa Bogoslovijom biće skraćena do okretnice ispred Crkve Svetog Marka.

S obzirom na to da se tokom druge faze radovi pomeraju prema Svetozara Markovića, biće primenjen drugačiji režim rada javnog gradskog prevoza. Tramvaji sa linija 7 i 12 će u oba smera na delu od Glavne železničke stanice do Vukovog spomenika saobraćati preko Slavije. „Šestica“ će i dalje da povezuje Omladinski stadion i Ustaničku, dok će 2 i 3 nesmetano moći da se vrate na uobičajenu trasu.

Izmenjenim tramvajskim linijama će uz brojeve biti dodato L, odnosno L1, a kako su najavili iz GSP „Beograd“, na liniji 7L1, tramvaji marke KAF neće saobraćati.

(Novosti)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR