Zabrinjavajuće, ali istinito: Znate li zašto su gotovi pečeni pilići jeftiniji od onih koje sami pripremamo?

0
1188
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Smeta li vam ovaj „trik“ trgovačkih lanaca?

Pečeni pilići u trgovačkim lancima znatno su jeftiniji nego onaj koji pečemo doma! Kako to? Kako nešto već pripremljeno može biti jeftinije od onog što sami pripremimo doma, kad znamo da bi samo pileći batak u restoranu platili kao celo pile? Postoji kvaka. Ti pilići koji se sve masovnije nude po trgovačkim lancima su – pred istekom roka upotrebe. Nije tu reč samo o pilićima, već i većini ostalih namirnica, koje se mogu naći u frižiderima sa gotovim jelima.

Poslovni portal Blumberg ocenjuje da je zapravo reč o genijalnoj poslovnoj strategiji. Umesto gubitka na hrani koja je još uvek ispravna, trgovački lanci je peku, kuvaju i serviraju toplu.

„O ovakvim stvarima se gotovo nikada ne govori kad se priča o inovacijama, iako je reč o jednom od najboljih primera jačanja efikasnosti naše ekonomije u proteklih nekoliko decenija“, piše Blumberg. Smatraju da je ta praksa korisna i za trgovačke lance i za potrošače, a pritom znatno smanjuje količinu hrane koja zbog isteka roka završi kao otpad. Smeta li vam ovaj „trik“ trgovačkih lanaca?

(Dnevno.hr)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR