Grad Beograd isplatio sve dospele obaveze trudnicama, kao i zaostale dugove bivše vlasti

0
799
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Grad Beograd je 12. avgusta uplatom od 71.205.582 dinara izvršio sve dospele obaveze prema trudnicama za 2013. i 2014. godinu.  

Na ime obaveza prema trudnicama, od formiranja Privremenog veća novembra prošle godine do danas, sadašnja gradska vlast isplatila je ukupno 469.921.776 dinara, od čega su 255 miliona dinara dugovanja prethodne gradske vlasti prema trudnicama.

– Jučerašnjom uplatom Grad Beograd je izvršio sve svoje obaveze prema trudnicama i ne duguje više ni dinar. Isplaćene su sve obaveze do 24. aprila, do kada su naknadu zajedno plaćali Grad Beograd i Republika Srbija.  Od 24. aprila čitavu naknadu plaća samo republika i grad neće imati novih obaveza. U proteklom periodu redovno smo izvršavali svoje obaveze prema trudnicama, a pored toga plaćali dugove bivše vlasti iz 2013. godine, u iznosu od 255 miliona dinara. 

Ovakva politika samo potvrđuje  da je sadašnja gradska vlast odgovorna prema trudnicama i da im za razliku od prethodne ne duguje ni dinar. Za razliku od prethodne vlasti, isplaćujemo svoje obaveze, ne obećavamo ono što ne možemo da platimo i ne dugujemo trudnicama mesecima – rekla je Irena Vujović, pomoćnica gradonačelnika za društvene delatnosti.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR