Kakve igračke zabavljaju mačke?

0
685
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Mačke su po prirodi radoznale, društvene i vole da se igraju, pa kada im životi postanu izolovani, bez pustolovina koje mogu da posmatraju ili učestvuju u njima, mogu da postanu deprimirane.
Ovo, naravno, može da dovede do letargije i povećane prijemčivosti za bolesti. Osnovni princip korišćenja igračaka je slučajnost i raznolikost.

Idealno bi bilo maci priuštiti drušvo još jedne mace ljubimca, međutim, kako to uglavnom nije moguće rešenje koje se nameće su – igračke! Igračke, naravno, ne moraju da budu skupe da bi bile dobre.

Većina mačaka vole da love zgužvanu aluminijumsku foliju i grickaju plastične slamke za pijenje. Možete da pokušate sa skrivanjem omiljenih igračaka vaše mačke, pre nego što ujutru izađete iz stana, omogućavajući joj tako „lov na blago”.

Ping-pong loptice i druge male lopte u suvoj kadi mogu da predstavljaju veliku zabavu, isto kao i kockice leda, dok se ne otope! Mnoge mačke takođe uživaju u penjanju u kartonske kutije i iz njih. Ako imate malu punjenu životinju koju ste spremni da žrtvujete, pogotovu ako ona ima noge i rep, lako možete da otkrijete kako ju je vaša mačka usvojila i „neguje“ je! Dobro pravilo kod igračaka je da uvek imate jednu igračku za „negovanje“ i jednu za „vrebanje i maltretiranje“.

Nabavite laserski pokazivač, nije skup, a mačke će „poludeti” pokušavajući da ulove malu crvenu tačku

Postavljanje ležaljki u prozore takođe će povećati mogućnost za osmatranje spoljašnjeg sveta, što doprinosi razbijanju monotonije.

Igranje sa mačkom, posebno pred spavanje, može da bude zabava za oboje i da pomogne maci da se umori i spava u toku noći. Obratite pažnju na stvari koje su za nju štetne, kao što su spajalice, gumice za tegle, pera, opruge, ili ma koji drugi predmet koji maca može da proguta a koje su istovremeno za nju privlačne.

U osmišljavanju aktivnosti za mačku imajte na umu da one imaju prirodni instinkt da vrebaju, love, prihvataju izazove, istražuju teritoriju – ukratko, da budu zdrave, srećne i aktivne mačke!

(SrbijaDanas)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR