Marina Stojanović pobegla kod dečka makroa: Živeće kod bake do punoletstva

0
NextWEB hosting

Maloletna Marina Stojanović (17) iz Beograda, koja je prekjuče pronađena posle šestodnevne potrage, živeće do daljeg kod svoje bake, a o njenoj sudbini odlučivaće do punoletstva nadležni centar za socijalni rad, pošto odbija da živi sa roditeljima.

Njen otac Igor Stojanović kaže da se šokirao kada je prekjuče u policiji video svoju ćerku.

– Nije htela da priča sa mnom, a meni je, kao srčanom bolesniku, pozlilo. Sumnjam da je bila pod uticajem droge i odvešću je zbog toga da uradi test na narkotike. Imala je zakrvavljene oči i velike podočnjake. Izgedala je neuredno i nepovezano je pričala. Pristao sam na kompromis da zasad bude kod moje majke jer svom detetu želim sve najbolje u životu – kaže Igor Stojanović, otac tinejdžerke čiji je nestanak uzbunio javnost.

On navodi da sumnja da je mladić, kojeg je upoznala preko društvene mreže Fejsbuk, doveo u zabludu i zaveo je kako bi je podvodio.

– Načuo sam da taj mladić ima veze s kriminalom. Nikada nisam povisio ton na nju niti sam je udario. Nije mi jasno zašto njegovi roditelji nisu reagovali na apele u medijima i zašto su je skrivali. Od garderobe što je odnela, ništa nije vratila. Bila je u nekim dronjcima, nalik jeftino obučenoj devojci – priča šokirani otac tinejdžerke, koji je odlučan u nameri da ćerku izvede na pravi put.

S druge strane, Igor Stojanović ne može se pohvaliti tolerancijom jer navodi da ne može da prihvati da mu se ćerka zabavlja sa osobom druge nacionalnosti.

– Stalno sam joj govorio da se ne zabavlja sa mladićima albanske ili romske nacionalnosti, ali je ona uradila suprotno – kaže otac Marine Stojanović.

Maloletnu M. S. pronašli smo u kući njene bake na Vračaru, a za naš list je tvrdila da nije bila oteta, već da je pobegla kod dečka kojeg mnogo voli.

– Meni nije važna njegova nacionalna pripadnost i to što je Rom. Ne smeta mi što je bio uslovno osuđen zbog podvođenja, razbojništva i krađe. Bitno mi je da je on bio dobar prema meni i da se mnogo volimo. Nije mi smetalo što smo se za hranu dovijali i što smo iz kontejnera skupljali stvari koje smo prodavali – rekla je Marina Stojanović.

Ona je otkrila da je svog dečka Vidana Šiklića (19) upoznala u maju putem društvene mreže Fejsbuk, a da se prvi put sa njim videla 11. avgusta na jednoj žurki i da je “tada shvatila da su rođeni jedno za drugo”.

– Odlučila sam da pobegnem od kuće i da se udam. Dok mi je otac bio u bolnici, a majka kupala mlađeg brata, iskrala sam se kroz prozor. Dečko me je čekao u centru grada, a potom sam otišla kod njega. On je živeo sa majkom, očuhom, sestrom, njenom ljubavnicom i decom koju njih dve imaju iz prethodnih veza. Lepo su me primili. Posle dva-tri dana, Vidan je pozvao moju majku i rekao joj da sam se udala za njega. Ona je tražila da me čuje i pitala me je gde sam i jesam li dobro. Onda je povišenim tonom zahtevala da se vratim kući. Prekinula sam vezu, a karticu iz mobilnog sam uništila – ispričala je Marina Stojanović i rekla da je porodica njenog dečka garderobu za nju pronalazila pored kontejnera.

Ova tinejdžerka kaže da ih je Vidanova sestra izbacila iz kuće, pa su se smestili u nekoj napuštenoj kući.

– Hranu smo nabavljali iz pekare kojoj je ostajalo neprodato pecivo, pa su nam ga davali. Robu smo nalazili pored kanti za smeće. Ništa mi nije bilo teško jer mi je Vidan stalno pričao da me mnogo voli. On mi je priznao da je držao prostitutke, ali je rekao da se promenio i da želi da završi osnovnu školu kako bi našao neki posao – rekla je Marina Stojanović i dodala da joj je Vidan pričao da je njegov otac mnogo bogat i da mu je rekao da se strpi nekoliko meseci jer planira da im kupi stan.

– Svi smo spavali u tom ‘šteku’, zajedno u istom krevetu. Kako bih im pomogla, u ponedeljak sam prodala svoj mobilni za 800 dinara, kao i neke patike i još neke stvari koje smo našli u kontejneru. Na povratku u taj stan su nas pronašli policajci, koji su nas odveli do policijske stanice u ulici Despota Stefana. I njima sam kazala zašto sam pobegla i da neću kući. Posle razgovora sa radnicom centra za socijalni rad, shvatila sam da nemam izbora. Morala sam u dom ili da se vratim kući. Odlučila sam da živim kod bake dok ne postanem punoletna, a potom ću se udati za Vidana, koji je zbog mene promenio veru – kaže Marina.

Na kraju je priznala da je i pre tri godine pobegla od kuće jer joj je, kako tvrdi, otac zabranjivao vezu sa dečkom romske nacionalnosti. Slučaj je završio u tužilaštvu, koje će uskoro da ispita slučaj nestanka tinejdžerke.

– Nisam oteo M. S., već me je ona nazvala i rekla da ne može da živi sa roditeljima jer je maltretiraju i zabranjuju joj našu ljubav. Takođe mi se požalila da joj ne daju da jede i maltene je drže u kućnom pritvoru. Naša ljubav je iskrena i našao sam srodnu dušu. Stupio sam u kontakt s njenim roditeljima i pokušao da im kažem koliko se volimo. Međutim, oni nisu želeli da čuju šta im govorim, već su mi pretili da će biti svašta ukoliko je ne vratim. Priznajem da sam kao klinac počinio neka razbojništava i krađe. Nisam podvodio nijednu devojku, već je to radio moj nedavno preminuli rođak – rekao je Vidan Šiklić, koji je naveo da se čak krstio zbog Marine Stojanović.

On navodi i da je Marina možda i trudna i tvrdi da će se brinuti o detetu.

(Alo/Dnevno)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

7 − 1 =