Marko Milićev osumnjičen za Lukino ubistvo (FOTO)

0
907
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Marko Milićev je vozač „mini kantrimena“ kojim je je na Brankovom mostu usmrtio Luku Jovanovića, saopštio je ministar policije Nebojša Stefanović. Milićev je u bekstvu i nalazi se u Turskoj. Turskim vlastima je upućen zahtev za izručenje. Uhapšeno šest pomagača.

Policija je identifikovala Marka Milićeva kao vozača koji je na Brankovom mostu u Beogradu, udario i usmrtio 21-ogodišnjeg Luku Jovanovića. Milićev se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i za nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnim nesreći. Preti mu kazna zatvora do osam godina.

Minisitar Stefanović kaže da je Milićev lociran u Turskoj i da je koristio svoj pasoš kada je ulazio u tu zemlju. Od MUP-a Turske zatraženo je hapšenje i izručenje Milićeva.

„Očekujemo da će u narednih nekoliko dana Turska njega izručiti i da će on biti u našim rukama“, rekao je Stefanović.

Protiv šest osoba podnete su krivične prijave za pružanje pomoći izvršiocu nakon krivičnog dela. Privedeni su i određeno im je zadržavanje do 48 sati. Saslušanje još jednog lica je u toku.

Privedeni su Bratislav Vesović, Saša Janković, Nikola Lepen, Dana Manevski, Tamara Bogdanović i Milica Novaković.

Opširno opisujući detalje i putanju kojom se kretao Milićev kobne noći, ministar je rekao da je on sa društvom bio na splavu „Lasta“, a nesreća se dogodila kada su se, preko Brankovog mosta, uputili ka splavu „Fristajler“.

„Tada su vozilom udarili u ‘ladu rivu’ i teško povredili Luku“, rekao je Stefanović.

Milićev je, naveo je ministar, saputncima rekao da ništa ne govore o nesreći koja se dogodila. Podelio im je vizit karte nekih advokata a tražio je i „neke druge radnje“, o kojima, kako je rekao Stefanović, zbog interesa istrage ne bi govorio.

Policija i dalje traga za samim vozilom i očekuje se da će biti pronađeno u blizini lokacije na kojoj su se poslednji put zaustavili. U sakrivanju vozila učestvovale su dve osobe.

Stefanović veruje da vozilo kojim je počinjeno ubistvo nije regularno uvezeno u zemlju. Policija je tokom istrage oduzela tri takva vozila a narednih dana će, najavljuje ministar, oduzeti još desetak.

Ministar Stefanović kaže da policija ima nepobitne dokaze i iskaze drugih okrivljenih koji ukazuju da je Marko Milićev počinilac ovog krivično dela. Istakao je da je reč o pravno čvrstom slučaju.

Marko Milićev (33) nekada se prezivao Marković, a od ranije je poznat policiji zbog niza krivičnih dela. Sumnja se da je pripadao organizovanoj kriminalnoj grupi sa Zvezdare koja se bavi dilovanjem narkotika.

Milićev je 2011. godine izašao iz zatvora gde je odslužio kaznu za pokušaj ubistva. U Štutgartu je takođe bio osuđen na 26 meseci i, kako kaže ministar, pretpostavlja se da ih je odležao.

Dvadesetjednogodišnjeg Luku Jovanovića udarila su kola na Brankovom mostu u Beogradu 25. jula, dok je zajedno sa prijateljima pokušavao da sa puta pomeri automobil koji se pokvario.

Dan kasnije, Jovanović je preminuo od posledica povreda.

Policija je poslednjih dana radila na otkrivanju identiteta vozača automobila „mini kantrimen“ kojeg su snimile kamere, ali snimak nije bio dovoljno kvalitetan da bi se videle registarske tablice.

Otac nastradalog mladića, Bojan Jovanović, danima je mirno protestovao na mestu gde mu je sin poginuo. Ubrzo su mu se pridružili prijatelji nastradalog mladića, kao i drugi građani, zahtevajući da počinilac bude otkriven.

Marko-Milicev-8-670x893

Marko-Milicev-11-670x446

Marko-Milicev-41-670x446

Marko-Milicev-5-670x502

(RTS/ Foto: Telegraf/Facebook)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR