Pet stvari koje niste znali o filmu „Prljavi ples“

0
617
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Film „Prljavi ples“ premijerno je prikazan pre tačno 27 godina. Niko nije očekivao da će film biti uspešan. Patrik Svejzi i Dženifer Grej se nisu podnosili još od ranijeg filma „Red Dawn“, a test prikazivanja bila su katastrofalna.

Međutim, i pored ovih i drugih problema – glavni sponzor filma „Clerasil“ se povukao, producent Elenor Bergstajn je odbila da iz filma izbaci priču o abortusu, „Prljavi ples“ je zaradio 214 miliona dolara na svetskim blagajnama, osvojio Oskara i više Gremija za muziku.

Saundtrek sa ovog filma na listama je prolazio bolje od Majkla Džeksona i Brusa Springstina a film je često na listama najomiljenijih svih vremena.

Hafington post objavio je sada listu 5 stvari koje nismo znali o filmu.

Publika je, piše sajt, prvobitno toliko mrzela „Prljavi ples“ da film umalo nije otišao pravo na video trake. „Kada smo ga snimili bio je toliko ispod radara da smo mislili da ga niko neće videti i da smo se džabe mučili“, prisetila se Dženifer Grej.

Naslov filma smišljen je pre priče. Linda Gotlib, producent u studiju MGM, pozvala je Elanor Bergstajn na ručak kako bi razmotrili neke ideje za film. Pošto je čula da Bergstajnova ima problem sa jednom pričom Gotlib je pitala o čemu se radi a Bergstajn je odgovorila: „Nemam pravu priču ali bi trebalo da u filmu bude mnogo latino plesa“.

Dve žene su potom promenile temu i pričale o svom životu dok Bergstajnova nije rekla: „Odrasla sam u Bruklinu, otac mi je bio lekar bio je jedan od one dece koji su prelazili šine da bi išli na prljavi ples“.

Na to je Gotlibova uzviknula: „To je naslov od milion dolara. Sada ispričaj priču“ i Džoni Kasl je izmišljen tokom tog ručka.

Produkcija filma rađena je na jesen zbog čega je lišće na drveću, kada je snimano napolju, bilo farbano u zeleno.

Radnja filma odvija se tokom leta ali je sam film sniman sredinom oktobra pa su dekorateri morali da farbaju lišće u zeleno. Kuvar Majk Poterfild, koji je pripremao hranu za ekipu, prisetio se i da je Patrik Svejzi izazvao mnogo interesovanja u Maunt Lejk Rizortu kada su snimali ali ni upola toliko kao Metju Broderik koji je došao da poseti tadašnju devojku Dženifer Grej.

Jezero gde su Bejbi i Džoni vežbali podizanje bilo je toliko ledeno da su glumcima bile modre zbog čega ne postoji nijedan kadar izbliza glumaca.

„To jezero je bilo jezivo, hipotermički hladno a tu scenu smo snimali iznova i iznova. I, iako je Dženifer bila veoma lagana, kada podižete nekoga iz vode, kadar po kadar, čak i najžgoljavija devojčica se čini kao da je teška 500 kilograma. Kada smo završili snimanje, ruke su mi bile kao od gume a temperatura mi je pala“, prisetio se Svejzi tog snimanja.

Patrik Svejzi je inače pokušao da iskoristi sav svoj uticaj da iz filma izbace sada čuvenu „Niko ne stavlja Bejbi u ćošak“ rečenicu.

„Mrzeo sam tu rečenicu“, rekao je on ali je priznao da je, kada je film završen i kada ga je pogledao, ona imala smisla. Njegovi prijatelji rekli su da je pred kraj života, kada se borio protiv raka pankreasa, imao običaj da kaže: „Niko ne stavlja Patrikov pankreas u ćošak“.

Kao bonus ovoj listi zanimljivosti, Hafington post piše i da je Dženifer Grej bila toliko uplašena da vežma čuveno podizanje da je njen prvi pokušaj istog bio pred kamerama.

Iako su Svejzi i Grej uspeli da izvedu podizanje na audiciji, Grejova je odbila da vežma scenu dok su snimali jer je bila uplašena i sačekala je do samog kraja. „Kada sam to uradila na filmu, to je bio prvi put da sam i zaista uradila podizanje“, rekla je ona.

Izvor: Tanjug

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR