STOP KOMARCIMA! Trikovi koji će ih držati podalje od vas

0
NextWEB hosting

Noć je, a komarac vam ne da mira… Previše je kasno da odete da kupite neko hemijsko sredstvo, a ne da vam se ni da palite svetlo i da ga jurite po sobi. Ne brinite, za svaku životnu muku, pa i za ovu postoji rešenje. I to ne jedno, već nekoliko.

Limun

Nacedite jedan limun u litar vode i eto vam mirisa od koga komarci beže. Drugi način je da odmah nakon tuširanja polovinom limuna istrljate otkrivene delove tela, komarci vas neće ujedati, a vi ćete prijatno mirisati.

Rakija

Ukoliko vam ne smeta opojni miris prave domaće ljute rakijice, istrljajte njome nezaštićene delove tela. Zasigurno će oterati komarce…

Banana

Osim što je zdrava i držaće vas sitima banana je odlična za vašu kožu, a komarci je mrze. Bananu pojedite, a unutrašnjom stranom kore namažite delove ruku i nogu.

Talog kafe

Komarce, kao i druge insekte, totalno odbija miris stvoren od taloga kafe koji gori. Ispod imate “recept”.

Maslinovo ulje

Poznato je da su omiljena okupljališta komaraca površine s vodom pa i one male poput lokvica u teglama s cvećem. Kako bi komarce oterali s mesta okupljanja i učinili im ih mrskim, stavite posudicu s vodom i nekoliko kapi maslinovog ulja koje će biti neprimetno, a odbiće dosadne nametljivce.

Zatvarajte vodu

Komarci se množe u vlažnim sredinama, pa vole vodu. Zatvorite poklopac od wc šolje, sklonite vaze sa cvećem iz sobe i nemojte držati punu čašu vode pored kreveta.

Mažite se

Ako u kući nemate ništa od prethodno navedenog, pre spavanja se istušitrajte, i svoj prirodan miris tela namažite nekom kremom. Nećete biti potpuno zaštićeni ali ćete svakako biti manje primamljivi.

A ako vam najveći problem predstavljaju komarci u dvorištu, ili na terasi, i za to postoji jednopstavno rešenje.

Talog od kafe

Upustvo:
1. Skupljajte talog kafe i stavite ga na aluminijsku foliju na tanjir. Ostavite na hladnom i suvom mestu, dok ne postane potpuno suv.
2. Stavite tu foliju sa suvim talogom kafe na tanjiru na ravnu površinu, kao što je sto, na otvorenom. Uverite se da životinje ili deca nemaju pristup tom području.
3. Palite talog (ili mlevenu kafu) dugom šibicom ili dugim upaljačem (kako se ne bi opekli), sve dok se ne uhvati i počne dimiti.
4. Talog će lagano goretiti, a dim koji se stvara teraće komarce.

(Danas)

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

twelve − 12 =