Stranac ubio Luku!

0
651
NextWEB hosting
NextWEB hosting

 Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je juče da je u udesu na Brankovom mostu, u kome je stradao Luka Jovanović (21), učestvovalo vozilo koje je te noći najverovatnije imalo strane tablice, a „Alo!“ ekskluzivno saznaje šta je policiju dovelo do ovog zaključka. Policija je do informacije da „mini kantrimen“ ima strane registarske tablice došla na osnovu najnovijeg snimka koji je zabeležila kamera koja ne pripada MUP-u. Snimak je loš, ali se vidi da su tablice kraće od naših, najverovatnije italijanske ili švajcarske, saznaje „Alo!“ 

Odale ga tablice:  „Mini kantrimen“  koji je usmrtio Luku
Odale ga tablice: „Mini kantrimen“ koji je usmrtio Luku
Snimak je loš, ali se vidi da su
tablice kraće od naših, najverovatnije italijanske ili švajcarske, saznaje „Alo!“
Kamera se nalazi na objektu u blizini mesta pored kojeg je prošao „mini kantrimen“. Kako saznajemo, istraga se proširuje na osobe koje su sa stranim tablicama ušle u zemlju.
– S obzirom na to da je većina automobila sa srpskim tablicama pregledana, a i na osnovu novih dokaza, odnosno snimaka sa sigurnosnih kamera, ne isključuje se mogućnost da je vozač automobila sa stranim tablicama – kaže naš sagovornik iz policije.
– Pregledali smo više od 100 vozila i proverili da li su imali udes. Ostalo je još više desetina, ali po svemi sudeći, na osnovu novog snimka, sve više se budi sumnja da je u pitanju automobil sa stranom registracijom – naveo je naš sagovornik.
Luka Jovanović (21)
Luka Jovanović (21)

Prema njegovim rečima, policija je vlasnike automobila podvrgla čak i poligrafu, ali to, nažalost, nije dalo nekih rezultata. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je juče da je u udesu na Brankovom mostu, kada je stradao Luka Jovanović, učestvovalo vozilo koje je te noći najverovatnije imalo strane tablice. Ministar bi, kaže, voleo da utvrđivanje činjenica ide mnogo brže i dodao da se trenutno radi analiza pronađenih delova automobila posle udesa i u saradnji sa Interpolom traga za vozilom.

I Interpol traga:  Nebojša Stefanović
I Interpol traga: Nebojša Stefanović | Foto: Oliver Bunić

„Sa Interpolom i našim stranim partnerima utvrđujemo koje je godine u fabrici proizvedeno ovo vozilo, kome je prodato, da na takav način dođemo i do vlasnika vozila i eventualnog počinioca“, rekao je Stefanović. Prate se, kaže, i svi granični prelazi, „analiziraju video-snimci od te noći, kao i administrativna linija, i može da se kaže da je reč o vozilu koje je te noći najverovatnije imalo strane registarske oznake“, što je ustanovljeno prema veličini tablice koja se vidi na video-snimku. On je dodao i da, nažalost, kamere koje su te noći radile nisu mogle da identifikuju registarsku tablicu automobila, već samo model vozila.

Stefanović je istakao da su pregledani i snimci sa svih postojećih kamera u bočnim ulicama koje su snimale saobraćaj u tom trenutku, neposredno pre i neposredno posle toga, ali da se na svima tim video-snimcima vidi ista stvar – samo marka vozila. „Vidi se samo koje je vozilo u pitanju, ali nijedna kamera nije podešena tako, jer to i nisu kamere koje tome služe, da registruje tablice, odnosno registarsku oznaku vozila“, rekao je ministar. On je naveo i da je srpska policija uradila intervju i poligrafska testiranja sa svim licima koja su vlasnici istih vozila u zemlji i da je neke od njih isključila.
Bojan Jovanović
Bojan Jovanović | Foto: Goran Srdanov

Lukin otac: Zašto je moj broj bio isključen?

Lukin otac Bojan Jovanović kaže da za njega nije novost da policija sumnja da je u pitanju automobil sa stranim tablicama. „Znam za njihovu sumnju jer na jednom snimku se vidi tablica manja nego obično. Mene kao oca više boli to što mi je za vikend iz nekog razloga bio isključen broj mobilnog koji sam dao da se jave eventulni očevici nesreće. Uz pomoć MUP-a sam uspeo ponovo da ga aktiviram, a moram da priznam da je previše slučajnosti. Ne znam iz kog razloga je broj bio nedostupan, ali možda je neko u tom periodu zvao sa bitnom informacijom. U svakom slučaju, problem je rešen i molio bih da se, ukoliko neko ima bilo kakva saznanja, javi meni na broj 065 44 54 996 ili na imejl „bojan.info@gmail.com“. Takođe bih voleo da, ako neko ima neka saznanja, podeli sa policijom ili medijima – kaže Bojan.

(Alo)

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR