Učenici popravili koševe u školi u Kaluđerici, uskoro i nove table

0
1067
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Učenici Aleksandar Vasilić (16) i Luka Došen (17) sami su popravili koševe u školskom dvorištu u Kaluđerici. Opština obezbedila nove table koje će se postaviti u subotu.

Ova dva momka vole košarku, ali nemaju uslova da se ovim sportom bave. Mogu da koriste samo košarkaški teren u dvorištu OŠ „Aleksa Šantić“, kao i veliki broj mladih iz ovog naselja.

– Oba koša propala, jednostavo su stari, ai tereni su u jako lošem stanju, Kad smo pitali direktora škole Radivolja Miljića, inaće nastavnika fizičkog vaspitanja u ovoj školi, da nam pomogne u popravljanju terena, nije bio zainteresovan. Tako da smo sami odlučili da popravimo ono što možemo. Luka je doneo obruč i počeli smo da sređujemo – priča Aleksandar, Učenik Geodetske tehničke škole.

Dečaci su doneli merdevine, sami su montirali obruč, na već dotrajaloj tabli.
– Treniramo košarku u KK „Grobasket“, ali ovde volimo da igramo. Želimo da uputimo apel svima da pomognu u rekonstrukciji čitavog terena, jer je Kaluđerica ogromno naselje sa dosta dece, među kojima ima i budućih šampiona – nesebični su ovi mladići.

Koliko je školsko dvorište oronulo, pokazuje i to što su nakon zime, u februaru ove godine, mladi iz ovog naselja u saradnji sa Udruženjem građana „Naša Kaluđerica“, sredili i igralište za decu unutar dvorišta škole.

Stefan Dilberović, predsednik opštine Grocka podržao je rad Aleksandra Vasilića i Luke Došena i obećao da će uskoro biti postavljene i nove košarkaške table.

Koševi nestaju
Radivoje Miljić, direktor OŠ Aleksa Šantić, kaže da se pred početak svake školske godine proveri stanje sportskih terena.
– Ne postavljamo ranije te table zato što one preko noći nestaju. Ali kada počne školska godina, namestimo sve, jer je nama i za nastavu to neophodno. Dešavalo se da neko odlomi i odnese metalnu konstrukciju na kojoj se nalazi koš – priča Miljić.

UG „Naša Kaluđerica“ je objavila na svom zvaničnom profilu da je danas dobila  potvrdu da su stigle table za koševe u školi i iste ćemo zahvaljujući opštini postaviti u subotu ujutru.
A posle svi na basket i apelujemo na Vas da čuvate te table, napomenuli su iz ovog udruženja.

zabasketjepotrebnazelja-foto2 zabasketjepotrebnazelja-foto1 zabasketjepotrebnazelja-blic

Blic / Grocka Info

foto: Facebook

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR