„Dani evropske kulturne baštine 2014“ u Centru za kulturu Grocka

0
654
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Centar za kulturu se u manifestaciju „Dani evropske baštine“ uključuje edukativnim programom za decu osnovnoškolskog uzrasta, koja su ujedno i najosetljivija grupa korisnika kulturnih sadržaja na teritoriji opštine Grocka.

Za ovogodišnju manifestaciju „Dani evropske kulturne baštine“ sa temom „Jezik i pismenost“, Centar za kulturu Grocka je u saradnji sa osnovnim školama u Grockoj pripremio sledeći kulturno-obrazovni program:

– Linija kulture: Centar za kulturu Grocka u utorak 23. septembra organizovano autobusom vodi učenike u posetu Narodnoj biblioteci, Hramu Sv. Save i Narodnom muzeju.Polazak je u 9 časova ispred OŠ „Ilija Garašanin“.
U posetu kreću učenici 7. i 8. razreda OŠ „Ilija Garašanin“ u Grockoj sa područnim odeljenjem Zaklopača, kao i učenici OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Begaljice. U okviru posete i predstavljanja ustanova dogovoreno je stručno vođenje i obilazak aktuelne izložbe Henrija Mura.

– Izložba dečjih radova: U Rančićevoj kući u ponedeljak 29. septembra u 12 časova biće otvorena izložba dečijih radova na temu „Jezik i pismenost“. Izložiće se likovni radovi učenika prvih i drugih razreda OŠ „Ilija Garašanin“, kao i kaligrafski radovi učenika OŠ „Ivo Lola Ribar“. U okviru otvaranja izložbe učenici OŠ „Ivo Lola Ribar“ kroz pesmu i jezičke traktate predstaviće značaj ovogodišnje manifestacije.

Takođe, treba naglasiti da sve osnovne škole na teritoriji opštine Grocka tokom trajanja manifestacije za svoje učenike i njihove roditelje spremaju bogat program, koji podrazumeva radionice, priredbe, predavanja, izložbe itd. u cilju predstavljanja bogatstva srpskog jezika i značaja znanja i pismenosti.

Zorica Atić,
urednica programa

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR