Deset iznenađujućih činjenica o preljubi

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Možete li prepoznati muškarca sklonog preljubi? Ako nije srećan u vezi, varaće, zar ne? Ne mora da znači. Prema jednoj američkoj studiji, 56 odsto muškaraca koji su imali aferu izjavilo je da je bilo srećno u braku.

I muškarci vole romantiku, pa je potraže i izvan braka ako su trenutno nezadovoljni odnosom sa suprugom

Oni su veoma srećni sa onim što imaju i ne razmišljaju o razvodu, ali opet završavaju u krevetu sa drugom ženom. Eksperti su objasnili ovaj fenomen i razrešili druge popularne mitove o preljubi.

 

1) VEĆINA MUŠKARACA JOŠ UVEK VOLI SVOJU ŽENU KADA JE PREVARI

 

Muškarci koji varaju nisu prestali da vole, nego su samo nezadovoljni trenutnim stanjem.

– Varanje se najčešće dešava u fazi kada počinjete zajednički život, kada odlučite da se skrasite, imate decu i ojačate ono što gradite zajedno – tvrdi Andra Broš, klinički psiholog.

 

Obično se žene žale da im nedostaje romantika, ali to nedostaje i muškarcima. Oni najčešće pate u tišini, verujući da ne mogu dobiti ono što im treba od svojih supruga.

 

Kako biste izbegli da vam se ovo desi, isplanirajte veče samo za vas dvoje, izađite i ostavitedovoljno vremena za seks i razgovarajte o svojim i suprugovim željama i potrebama.

 

2) MUŠKARCI OBIČNO VARAJU SA ŽENOM KOJU POZNAJU

 

Oni koji varaju svoje žene ne varaju ih sa prvom na koju nalete. Većina žena misli da su žene sa kojima ih muževi varaju lake žene, a to uglavnom nije tačno.

 

Takve veze su u većini slučajeva nastale iz prijateljstva. Zapravo, više od 60 odsto afera počinje na poslu, prema jednoj anketi.

 

Potrudite se da se vaš suprug oseća bliskije i povezanije sa vama nego sa svojim kolegama. Supružnici najčešće idu na posao, brinu o deci kad se vrate i rade različte stvari. Ako ništa drugo, dobro bi bilo bar da legnete u krevet u isto vreme kako biste se bar malo mazili pred spavanje.

 

3) MUŠKARCI VARAJU KAKO BI SAČUVALI BRAK

 

– Muškarci vole svoje supruge, ali oni ne znaju kako da reše probleme u braku, pa traže nešto sa strane kako bi našli ono što im u braku nedostaje – kaže bračni i porodični terapeut, Suzan Mendel.

 

 

Muškarci imaju iskrivljenu predstavu da će druga žena da nadomesti ono što nemaju kod one koju vole. A onda misle da mogu srećno živeti sa svojom ženom i svojom ljubavnicom, bez suočavanja sa problemom.

 

4) MUŠKARCI MRZE SEBE NAKON AFERA

 

Možda mislite da oni koji varaju nemaju savest, ali, makar im se i dopadalo to što rade, oni mrze sebe nakon svakog viđanja sa osobom sa kojom varaju.

 

– Ako ostavi svoj ego na stranu, misliće o sebi kao o najvećem đubretu – kaže Čarls J., ekspert za probleme parova.

On ipak izdaje biće do kojeg mu je stalo, tako da je to veoma teško za njegovu psihu.

 

5) ONI KOJI VARAJU OBIČNO SU NESTAŠNIJI SA SVOJIM ŽENAMA KADA AFERA POČNE

 

– Kada muškarac počne da vara, postaje hiperaktivno seksualan – kaže Rapini, objašnjavajući da je njegov seksualni nagon tada bio probuđen i da se i dalje najprijatnije oseća u toku seksa sa svojom ženom.

 

 

Ako primetite iznenadnu promenu u seksualnom nagonu vašeg muža, možete se zabrinuti. Kada afera postane čvrsta, seksualni nagon će opet oslabiti.

 

6) ŽENE VARAJU ISTO KOLIKO I MUŠKARCI, A NJIHOVE AFERE SU OPASNIJE

 

Jedna američka studija pokazuje da muškarci i žene varaju u jednakom broju. Ali razlozi zbog kojih varaju su drugačiji. Žene više varaju zbog emocionalnog zadovoljstva. Preljube preko interneta – bez fizičkog kontakta – najštetnija su vrsta preljube.

 

Ako se emotivno vežete za neku osobu, to najverovatnije znači da ste se podsvesno isključili iz sopstvenog braka. Ali ako se radi samo o seksu, onda je to samo jedna velika greška.

 

7) ŽENA NAJČEŠĆE ZNA DA JE MUŽ VARA

 

Kako bivša žena Tajger Vudsa i bivša žena Arnolda Švarcenegera nisu mogle da znaju da ih muževi varaju? Verovatno su znale, ali nisu htele da priznaju sebi.

 

 

 

Prema dr Brošu, poznate ličnosti su najverovatnije radile ono što radi većina žena: izabrale su da žive sa tim radi dobrobiti svoje dece ili kako bi izbegle poniženje.

 

8) AFERE ČESTO MOGU DA POPRAVE BRAK

 

Da li preljuba čini brak lošijim? Ne nužno. Čak i ako je nova veza uzbudljiva, afera može potpaliti stare vatre u braku.

 

Muškarac shvata sa kim želi da provede ostatak života i uviđa da nova veza nije tako savršena kao što je mislio.

A ako je to stvarno bio samo jedan ispad, moguće je vratiti se na staro.

 

9) ČAK I AKO BRAK OJAČA, MUŠKARCU MOŽE NEDOSTAJATI AFERA

 

Nažalost, i pored toga što voli svoju ženu i želi da spasi svoj brak, muškarac najverovatnije neće potpuno zaboraviti na svoju aferu. Mogu mu nedostajate i sve one dobre stvari kod druge žene – zabava, neobaveznost, seks, žurba i jurnjava – ali najčešće mu nedostaje to kako se osećao dok je bio sa njom, što nije dobro u slučaju da pokušava da se posveti svom braku.

 

Ovde vam može pomoći samo da se ponašate u braku onako kako ste se ponašali na početku veze sa vašim suprugom.

 

10) ŽENA NIJE KRIVA ŠTO JE MUŽ VARA

 

Budite sigurni da niste vi krivi ako vas muž vara, bez obzira na to što ljudi kažu. Kada muškarac vara, on to radi svesno. Ideja da je muškarac ‚‚gurnut u ruke druge žene“ samo je izraz.

Izvor i foto:zena.blic.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR