Donatorsko veče u OŠ „Ilija Garašanin“ u Grockoj

0
1105
NextWEB hosting
NextWEB hosting

U petak 4. septembra u 19h u Svečanoj sali OŠ „Ilija Garašanin“ u Grockoj održano je Donatorsko veče. Skup prijatelja škole i potencijalnih donatora inicirao je direktor Dragan Gojković u nastojanju da učešćem čitave lokalne zajednice učini za školu ono što školski budžet nije u stanju – obnovi školu kako bi bila prijatnije mesto za učenje i rad.

Pozivu direktora odazvale su se kolege rukovodioci iz osnovnih škola sa teritorije opštine, predstavnici lokalne samouprave, brojni privrednici, nastavnici i zainteresovani sugrađani.

Direktor je izložio šta je sve preduzeo i preduzima kako bi sanirao najneophodnije i učinio školu bezbednijim mestom, ali i naveo šta je sve školi potrebno, naglasivši da je svaka pomoć dobrodošla. Svaka pomoć i doprinos su na dobrobit škole i dece, kao i budućih đaka.

Ovom prilikom uručio je zahvalnice donatorima škole, želeći da naglasi da ih škola ceni i da njihovo delo i pomoć nisu nezapaženi.
Prva zahvalnica bila je namenjena Opštini Grocka na podršci i pomoći oko dosadašnjih radova na uređenju škole. Zahvalivši se, zamenica predsednika Opštine Jasmina Mandić najavila je pomoć u sređivanju školske ograde.
Zahvalio je direktor i privrednicima i pojedincima sa teritorije opštine koji su pomogli i pomažu školu. Neki su to učinili donacijom nameštaja, poput Dobrice Jankovića iz Vrčina koji je školi večeras obećao i uvođenje interneta, porodice Rajković koja je više puta pomagala školi i trenutno sanira veliko oštećenje ispred ulaza škole, pekare AS koja donira svoje proizvode u potrebnim prilikama, Aleksandra Stojanovića koji pomaže u svako doba oko zastakljivanja i uramljivanja, Nenada Zubca koji je školi donirao deo neophodne stolarije, Miće Tošića koji će učestvovati donacijom u krečenju škole… Direktor se zahvalio i Puls radiju koji je medijski podržao skup i uzeo učešća u organizaciji večeri, u okviru koje su nastupili solistkinja Tamara Kovačević i polaznice škole baleta AB Dance.

Na zadovoljstvo prisutnih, pohvaljeni su i pojedini učenici koji su postigli rezultate na opštinskim i gradskim takmičenjima, a kojih u školi ima zaista mnogo. Među njima se i po uzrastu i po rezultatima na međunarodnom nivou u oblasti sporta ističe Vuk Lalić, učenik II/4 razreda škole.

Donatorsko veče jedan je od načina da se okupe meštani koji su u prilici da novcem, uslugom ili robom, pomognu školi koju pohađaju njihova deca, a čiji su đaci i sami bili nekada. Svi se nadamo da će ova inicijativa dati rezultate i da će uz zajedničke napore škola blistati.

tekst: Zorica Atić

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR