Opada vam kosa? Evo kako sprečiti

0
690
NextWEB hosting
Gusta i bujna kosa je ono što svaka dama želi, međutim određene navike utiču da kosa opada i postane retka.
NextWEB hosting

Normalno je da kosa opada kako bi nove vlasi mogle da rastu. Problem se javlja ako gubite više starih vlasi nego što dobijate novih. Predlažemo vam da primenite nekoliko efikasnih saveta koje će vašu kosu učiniti jačom i zdravijom.

Izbegavajte konzumiranje alkohola!

Alkohol

Foto: Profimedia

Alkoholna pića su pravi neprijatelj vašoj kosi. Usporava rast dlake, kosa gubi sjaj i volumen.Ukoliko uspete da smanjite ili prestanete da pijete alkohol pospešićete rast kose i učiniti da postane elastičnija i bujnija. Pored toga, krajevi se manje krzaju i cvetaju. Pre nego što potegnete za još jednom čašicom žestokog pića, razmislite šta činite vašoj kosi. Noćni provod ne mora uvek da sadrži pun sto alkohola kako bi se dobro proveli.

Pijte najmanje dve litre vode na dan!

voda

Foto: Profimedia

Voda čini četvrtinu svake vlasi. Zbog toga vam predlažemo da pijete što više vode dnevno. Ukoliko nemate tu naviku u ovom slučaju su dobrodošli čajevi i sokovi. Vodite računa da ne koristite šećer i zaslađivače, već se potrudite da unosite sokove od sveže ceđenog voća. Čaj od kamilice je odličan za svetliju kosu. Pored toga, smanjićete telesnu težinu i konačno ćete moći da se uvučete u haljinu od pe nekoliko godina.

Proteini su spas!

proteini

Foto: Profimedia

Kosa je izgrađena od belančevina, a njihov nedostatak može dovesti do isušivanja i opadanja kose. Postoji izreka „kakva ti je ishrana, takva ti je kosa“. Kada malo bolje razmislimo ima istine u njoj, jer zdravlje kroz usta ulazi.  Potrebno je da jedete veće količine pirinča, pečurki, kukuruza, pšenice, raži, ječma i pijete nezaobilazne proteinske šejkove na bazi surutke.

Vitmani C uvek i svuda!

vitamin C

Foto: Profimedia

Vitamin C je jedan od uslova zdravog temena glave. Savetujemo vam da jedete voće poput pomorandže i limuna, a od povrća zelenu papriku i kupus. Predložena doza je od 1000 do 3000 mg dnevno, ali ako imate kamen u bubregu ograničite dozu na 500 mg. Nije teško poneti kesice i razmutiti ih u čaši vode kada ste na poslu ili kod kuće.

Izvor:srbijadanas.com foto..minimagazin.info

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR