SRAMOTA: Malo im bilo poplave, pa su polivali kuću vodom da naplate odštetu

0
815
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Vladimir Jeremić iz sela Sovljak kod Uba baštenskim crevom je natapao zidove kuće kako bi naplatio veću odštetu od poplava.

Predsednik opštine Darko Glišić kaže da je ta kuća bila delimično poplavljena, ali da je Jeremić pokušao da prevarom naplati veću odštetu.

– Kada su članovi komisije za procenu štete otišli kod Vladimira Jeremića, ostali su zatečeni! Popisivali su stanje, i da bi malo opustili atmosferu, decu su pitali: „Pa, da li je bilo strašno za vreme poplava?” Tad je dečak naivno odgovorio: „Nije bilo, sve dok tata nije uzeo crevo i sam polio kuću”. Tada su otkrili da je Jeremić nameravao da već staru i donekle poplavljenu kuću dodatno upropasti da bi se domogao veće materijalne pomoći – priča Glišić, i sam iznenađen ovom idejom.

Kada je dete ishitreno priznalo istinu, otac je pokušao da se opravda, tvrdeći da je mali pogrešio.
– Rekao je da dete lupeta i laže, ali komisiji je bilo jasno o čemu je reč. Šteta im je potpadala pod drugu kategoriju, što znači da im je sledovalo 200.000 dinara, ali su oni pokušali da podignu vrednost odštete na iznos od 350.000 i 600.000 dinara – priča Glišić i dodaje da su nakon pokušaja prevare članovi komisije za procenu štete odbili da izvrše kategorizaciju.

Jedan od Jeremićevih komšija, koji je zamolio da mu ne otkrivamo ime, potvrdio je da su Jeremići sami polivali kuću, ali da su na sličan način pokušali da „namontiraju“ i odštetu od zemljotresa.

– Jeremići nisu jedini koji su polivali kuću posle poplava. Bilo je još ludih ljudi koji su to radili samo da bi se ogrebali o neku pomoć. Taj Vladimir je poznat i po tome što je lažirao štetu i posle zemljotresa 2000. godine. On je uzeo budak, pa je kopao temelje. Hteo je da sam razruši kuću da bi dobio odštetu – priča komšija.

(Kurir/Dnevno) foto:Kurir Dragana Udovičić

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR