VINČA: Postavljen video nadzor u OŠ „Nikola Tesla“

0
1339
NextWEB hosting
NextWEB hosting

U petak 5. septembra OŠ „Nikola Tesla“ u Vinči posetili su predsednik gradske opštine Grocka Stefan Dilberović, član opštinskog veća Zoran Kojić i šef kabineta Mirjana Bukvić. Povod posete je početak akcije uvođenja video nadzora u osnovne škole na teritoriji naše opštine.

 

Akcija je otpočela u OŠ „Nikola Tesla“ u Vinči, kao prvoj školi u koju opština uvodi video nadzor i trenutno je postavljeno 14 video kamera. Ova škola je najveća ne samo u Beogradu i Srbiji već i na čitavom Balkanu, sa gotovo 2500 učenika i nadzor ove vrste joj je odavno preko potreban. Uvođenja video nadzora u škole na teritoriji opštine finansira Gradska opština Grocka.

 

Pored rešavanja pitanja video nadzora, predsednik opštine Stefan Dilberović i direktor škole Dragoljub Gačić razgovarali su i o drugim problemima sa kojima se škola suočava.Predsednik opštine je ovom prilikom dao obećanje da će opština uplatiti određeni iznos za izgradnju teretane na otvorenom pored škole. Takođe, postavljeno je pitanje rešavanja aktuelnog problema sa školskim parkingom.

 

„Hvala predsedniku opštine i rukovodstvu na uvođenju video nadzora. Time nam je znatno olakšana situacija u školi, a samim tim apsolutno je povećana i bezbednost dece. Kamere su odlične, pokrivaju čitavo dvorište, i u svakom momentu i sa svakog mesta možemo da pratimo situaciju ispred i oko škole. Bitno je da kamere snimaju i noću, tako da imamo apsolutnu kontrolu nad tim šta se dešava oko škole i kada đaci nisu tu“, rekao je direktor Gačić nakon razgovora sa predsednikom opštine.

 

Predsednik Dilberović se zahvalio direktoru na prijemu i konstruktivnom razgovoru sledećim rečima: „Kao što smo i najavili početkom leta, započeli smo ovu, za mene izuzetno važnu akciju uvođenja video nadzora u sve škole koje ovaj sistem trenutno nemaju. Mislim da bezbednost naše dece mora da bude na prvom mestu, i to ne samo na rečima i željama već prvenstveno na delima. Moram da istaknem izuzetnu saradnju sa direktorom škole u Vinči, i da naglasim da će opština školu i dalje pomagati u skladu sa svojim mogućnostima“.

 

video nadzor 1

video nadzor 3

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR