„Američki četnik“ sad postao Rambo

0
1104
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Autor: mondo.rs

Za Erikom Frejnom, koji je umislio da je četnik iz Drugog svetskog rata, po šumama Sjedinjenih Američkih Država tragaju stotine policajaca.

Međutim, on je i dalje neuhvatljiv za policiju Pensilvanije, gde je ubio jednog, a ranio drugog rendžera.

Za Frejnom se traga već šest nedelja, a dolazak jeseni i opalo lišće otežaće potragu za ovim “četnikom”. Međutim, nadležni se nadaju da bi Frejn mogao da bude primećen iz vazduha, piše “Independent”.

Policija je u ponedeljak postavila ogroman balon u koji je smešteno nekoliko kamera kako bi unapredili potragu za Frejnom.

Frejna sada zbog preživljavanja u divljini u kojoj boravi šest nedelja porede sa sa filmskim junakom Rambom.

frejn potraga šuma sadFoto: AP photo / The Scranton Times-Tribune, Butch Comegys

Zbog Frejna trpe mnogi, a među njima su i đaci čije škole se povremeno zatvaraju kada neko od lokalaca ili policije kaže da je video Frejna u blizini.

Takođe, njegovo skrivanje po šumama šteti i lokalnoj ekonomiji, jer je u tom delu zbog njega zabranjen lov. “Lov je za ovaj kraj veoma važna stvar”, rekao je Džon Džuk čija porodica ima imanje u centralnom delu te regije.

Meštani ne veruju da policija još uvek nije uspela da ga uhvati. “To mnogo opterećuje ljude, a mi sada samo želimo da se to što brže završi”, kazao je Džuk.

Istražitelji smatraju da je Frejn svoju “akciju” dugo planirao. Prema njihovom mišljenju, on je napravio zalihe hrane i vode sakrio se u nekom tajnom šumskom bunkeru, ali uprkos tome nadaju se da će ga uskoro pronaći.

Frejn je detektivima i policiji po šumi ostavio neke tragove, ali nije sigruno da li ih je slučajno ispustio ili namerno bacio kako bi zavarao trag. Neverovatno, ali jedan od tih predmeta koje su našli je paklica sarajevske „Drine“ na kojoj je upozorenje za opasnost od pušenja ispisano ćirilicom.

Takođe, više puta su našli i pelene zbog čega je Frejn dobio nadimak “Snajperista u pelenama”.

Tokom potrage, policija je na oprezu jer je moguće da ih Frejn drži na nišanu. Policija je u šumama našla i jednu ručno napravljenu bombu, pa sada strahuju i da bi Frejn mogao da napravi zamku i postavi minska polja oko svog bunkera, piše “Independent”.

FBI ga je stavio na listu deset najtraženijih ljudi u SAD.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR